Terve.fi

Epävarma isästä

Epävarma isästä

Mia Astikainen

Terveydenhoitaja

Mia Astikainen

Kysymys:

Hei! En pysty nauttimaan raskaudestani, koska en ole isyydestä 100% varma. Viimeiset kuukautiseni alkoivat 20.5.2017. Minulla oli avioliiton ulkopuolinen suhde toisen miehen kanssa, ja olimme tämän miehen kanssa intiimisti 6.6.2017. Emme käyttäneet kondomia, mutta miehen penis ei myöskään käynyt sisälläni, korkeintaan vain siinä “ovella”. Hän ei ejakuloinut, ja kertoi myös, ettei ole pariin viikkoon ejakuloinut ollenkaan. Touhutippojen sanotaan voivan aiheuttaa raskauden, mutta koska hän ei ollut pitkään aikaan ejakuloinut ja hän oli varmasti virtsannut aiemmin samana päivänä, eiväthän hänen touhutipoissa mahdollisesti olevat siittiönsä voisi olla kykeneväisiä hedelmöitykseen? Tätä iltaa edeltävänä aikana olin ollut pelkästään mieheni kanssa, olimme yrittäneet tulla raskaaksi jo muutaman kuukauden ajan. Kiertoni vaihtelee 28 päivästä 32 päivään, yleensä se on kuitenkin 28-30 päivää. Tein positiivisen raskaustestin 20.6.2017. Ensimmäisessä neuvolassa 19.7.2017 lasketuksi ajaksi annettiin 23.2.2018. Ensimmäisessä ultrassa 14.8.2017 pää-perämitta oli 66mm, tuolloin rv oli 12+3 mutta lääkärin mukaan se 66mm vastaa rv 12+6. Osaisitteko laskea ikkunan mahdolliselle hedelmöittymispäivälle, jotta saisin mielenrauhan? Omien laskujeni mukaan ovulaationi olisi ollut 3.-4.6., ja sitäkin edeltävinä päivinä viimeisten kuukautisteni jälkeen olin ollut vain mieheni kanssa ja olemme vielä oikein yrittäneet tulla raskaaksi (päälläseisontaa yhdynnän jälkeen etc, hehheh). Onko mahdollista, että väärä mies voisi olla lapsen isä? Kiitos jo etukäteen!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Käytännössä on mahdotonta, että olisit tullut raskaaksi mainitsemallesi toiselle miehelle. Raskauden alkamiseen tarvitaan yhdyntä. Teoriassa asia toki on niin, että raskaus on mahdollinen, jos emättimeen pääsee yksikin siittiö. En kuitenkaan ole tavannut yhtäkään naista, joka olisi tullut raskaaksi vain peniksen pään kosketuksesta emättimen suulle. Voit olla luottavaisin mielin sen suhteen, että aviomiehesi on lapsesi isä. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

Julkaistu: 8.9.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.