Yleisimmät iho-ongelmat ja niiden hoitokeinot

Yleisimmät iho-ongelmat ja niiden hoitokeinot
Asiantuntijoiden mukaan ylimääräisestä kehon rasvasta pääsee eroon parhaiten liikkumalla ja noudattamalla tasapainoista ruokavaliota. Kosmeettiset ongelmat, kuten selluliitti, hämähäkkisuonet tai ihon värivirheet eivät kuitenkaan hoidu yhtä yksinkertaisesti.
Julkaistu 25.6.2015

Nopeita ratkaisuja lupaavat rasvat eivät välttämättä toimi toivotulla tavalla, ja monesti ne vain peittävät ongelman, mutta eivät hoida sitä. Msnbc Today listasi nämä keinot, joilla yleisimmistä iho-ongelmista pääsee eroon.

1. Selluliitti 

Selluliittiä syntyy, kun rasvasolut kerääntyvät ihon pinnan alle. Muhkuraiset rasvasolut aiheuttavat ihon raejuustomaisen ulkonäön. Selluliitin muodostuminen riippuu suuresti henkilön rasvasolujen rakenteesta ja siitä, miten solut ovat kerääntyneet yhteen.

Vaikka selluliitti onkin täysin normaalia, joillakin ihmisillä se on helpommin havaittavaa kuin toisilla, ja saattaa siksi aiheuttaa ahdistusta oman ulkonäön suhteen.

Valitettavasti selluliitin hoitaminen on hyvin hankalaa. Laihduttaminen voi auttaa hiukan, mutta ei ole olemassa täysin toimivia ihovoiteita, joilla pääsisi selluliitista kokonaan eroon.

Kosteuttamalla ihoa voi piilottaa selluliittia, sillä se täyttää niitä kohtia, jossa iho on painunut.

2. Ihon värivirheet 

Läiskät ja ihon haalistuminen ovat kaikista yleisimpiä rinnassa ja selässä. Ne saavat ihon näyttämään epätasaiselta.

Ihon haalistuminen johtuu kroonisesta hiivatartunnasta, joka on erityisen yleinen lämpimissä ilmastoissa ja kesäaikana.

Paras keino hoitaa tätä ongelmaa on käyttää riittävästi aurinkorasvaa, jotta normaali iho ei tummu liikaa ja haalistuneet alueet eivät rusketu. Jos ruskettaa itseään liikaa, ongelma vain pahenee.

Muutoin ongelmaa voi hoitaa käyttämällä peittävää meikkiä, jotta haalistuneet alueet sekoittuvat muuhun ihoon.

3. Raskausarvet 

Raskausarpia voi syntyä muulloinkin kuin raskauden aikana silloin, kun iho joutuu äkillisesti venymään esimerkiksi lihomisen seurauksena. Tällöin ihon kollageeni vääristyy, eikä palaudu takaisin alkuperäiseen muotoonsa.

Raskausarvet ovat yleisimpiä teineillä kasvupyrähdysten aikana, raskaana olevilla naisilla vatsan kasvaessa sekä ylipainoisilla tai liikalihavilla ihmisillä. Ne ilmenevät aluksi punaisina juovina, jotka haalistuvat valkoisiksi pakaroiden, lantion, vatsan ja rintojen lähellä.

Kuten selluliitista, myös raskausarvista on vaikea päästä kokonaan eroon. On kuitenkin olemassa tiettyjä voiteita, jotka voivat tehdä arvista vähemmän selkeät.

4. Hämähäkkisuonet 

Hämähäkkisuonet ovat yleisimpiä jaloissa ja nilkan lähettyvillä. Ne johtuvat suonissa virtaavasta huonosta verestä. Sen sijaan, että veri virtaisi normaalisti takaisin sydämeen, hämähäkkisuonissa se pysyy paikallaan. Veri ei kulje takaisin ja kerääntyy ja venyttää hiussuonia, joka saa ne laajenemaan.

Hämähäkkisuonet ovat yleisimpiä ihmisille, jotka seisovat pitkiä aikoja kerrallaan, koska heidän verenkiertonsa on usein staattinen painovoiman takia.

Hämähäkkisuonia voi ehkäistä käyttämällä esimerkiksi tukisukkahousuja tai -sukkia, nostamalla jalat ylös levätessä ja tekemällä pohjelihasharjoituksia, jotta verenkierto paranisi.

Jo olemassa olevia hämähäkkisuonia varten ei ole todistetusti toimivaa voidetta. Tekorusketus voi kuitenkin auttaa piilottamaan ne. Myös lääkärit tekevät useita toimenpiteitä, joiden avulla hämähäkkisuonista voi päästä eroon.

Kommentoi »