Terve.fi

Voidevinkit - oikea tuote oikealle ihotyypille

Voidevinkit - oikea tuote oikealle ihotyypille
Ihonhoidossa on hyvä noudattaa omalle ihotyypille soveltuvia hoito-ohjeita ja vinkkejä. Jokaisella ihotyypillä ihon puhdistus ja kosteuttaminen on tärkeää, mutta ihotyypistä riippuen ne tehdään eri tavalla.
Julkaistu: 11.3.2010

Normaali ja sekaiho

Normaalia ihoa hoidetaan normaalin tai kuivan ihon hoitotuotteilla. Sekaiholle sopivat tuotteet, jotka eivät järkytä sen tasapainoa ja jotka on kehitetty tätä ihotyyppiä varten. Mieto ja hellävarainen puhdistusmaito ja kasvovesi sopivat juuri sekaihon puhdistukseen. Kuoriva syvähoito on hyvä tehdä kerran viikossa, jotta kuollut ihosolukko saadaan irtoamaan ja ihosta tulee puhtaampi ja kirkkaampi.

Sekaihon kosteutukseen kannattaa valita tuote, joka säilyttää sekaihon tarvitseman tasapainon. Talviaikaan sekaiho voi vaatia kuiville alueille tehokkaamman kosteutusvoiteen, kun taas kesällä riittää kevyempi emulsiovoide.

Kuiva iho

Kuivan ihon puhdistamisen tulee olla erityisen hellävaraista, eikä siihen tule käyttää saippuaa, joka helposti pesee ihon luonnollisen kosteuden pois. Puhdistustuotteista kuivalle iholle sopivat kosteuttavat puhdistusmaidot ja tuotteet, joissa puhdistavana aineena toimii rasva. Kuivan ihon puhdistus on hyvä viimeistellä alkoholittomalla kasvovedellä, joka ei kuivata, ja joka pyyhkii pois loputkin lika- ja meikkijäänteet.Kuiva iho tarvitsee runsaasti kosteutusta ja tuotteeksi sopii rasvainen ja kosteuttava tuote, joka vahvistaa ihon omaa talintuotantoa ja estää kosteuden haihtumista. Talveksi kuiva iho tarvitsee erityisen rasvaisen voiteen ja silloin tällöin paksumman voidenaamion kosteutta tuomaan. Ravitsevampi yövoide päivävoiteen lisänä on hyvä lisä kosteuttamaan kuivaa ihoa.

Rasvainen iho

Rasvainen iho tarvitsee puhdistusta säännöllisesti. Puhdistuksen tulee kuitenkin olla hellävaraista. Alkoholipitoisella kasvovedellä viimeistely soveltuu rasvaiselle iholle hyvin, sillä alkoholi liuottaa likaa ja rasvaa ja supistaa ihohuokosia. Noin 1-2 kertaa viikossa tehty kuorinta tekee hyvää rasvaiselle iholle. Kuorintavoidetta ei kuitenkaan tule käyttää tulehtuneiden finnien alueella, jottei tulehdus pahenisi.

Rasvainenkin iho voi tuntua kireältä etenkin puhdistuksen jälkeen ja myös sitä täytyy kosteuttaa kevyesti. Kosteusvoiteessa ei kuitenkaan tule olla rasvaa kuin korkeintaan vähän, vaan hoidoksi riittää kevyt emulsiovoide, lotion-tyyppinen voide tai geeli. Erityisesti rasvaiselle iholle suunnatuissa kosteusvoiteissa voi lisäksi olla antiseptisia aineita.

Voidevinkkejä:

  • Kuivan ihon voi puhdistaa hellävaraisesti vähärasvaisella perusvoiteella.
  • Mikäli rakastat uimista, mutta ihosi ei pidä kloorivedestä, voitele ihosi rasvaisella perusvoiteella ennen uimaan menoa.
  • Helli koko vartalon ihoa kevyellä perusvoiteella ennen saunaan menoa. Saunanaamio pehmentää ja virkistää ihoa.
Kommentoi »