Terve.fi

Viisi kuplaa shampoista

Viisi kuplaa shampoista
Vaikka hiusten vaahdottaminen shampoolla onkin mukavaa, vaahto on shampoossa lähinnä psykologisista syistä.
Julkaistu 26.6.2008

Shampoon vaahtoa muodostuu, kun shampoon aktiivinen aine on kosketuksissa ilman kanssa, jolloin syntyy tuhansittain pieniä kuplia. Hiustenpesuun käytettävä shampoomäärä on ihanteellinen silloin, kun se riittää päänahan ja hiusten voiteluun.

Kupla 1: Shampoon pitää vaahdota kunnolla, jotta se toimii

Myytti. Yleensä neljäsosa normaalisti käytetystä shampoomäärästä riittää tähän.

Kupla 2: Hiuksia kirkastavilla aineilla pääsee eroon hiusten epäpuhtauksista

Osittain totta. Ellet käytä kestäviä muotoilutuotteita, kuten vahaa, geeliä tai muotovaahtoa, säännöllinen shampoopesu riittää poistamaan epäpuhtaudet. Jos käytät hiuksia kirkastavia tuotteita, älä käytä niitä kuin kerran viikossa. Samalla kun nämä tuotteet kyllä puhdistavat hiusta, ne myös vaurioittavat päänahkaa.

Kupla 3: Päivittäinen shampoopesu ei ole hyväksi hiuksille

Enimmäkseen myytti. Päivittäinen shampoopesu on turvallista ja terveellistä. Jos sinulla on rasvaiset hiukset, on ne hyvä pestä shampoolla päivittäin. Jokapäiväisessä pesussa hiuksia tulee silti pestä hellävaraisilla aineilla. Karhea ja kuiva hius on hyvä pestä korkeintaan joka toinen päivä. Periaatteessa ei ole väliä minkälainen hius sinulla on, kunhan et pese niitä liian vahvoilla aineilla, jotka kuorivat pois kaikki normaalit hiuksen rasvat.

Kupla 4: Parhaan tuloksen takaamiseksi käytä hoitoainetta

Totta. Tämä ei ole vain markkinamiesten juoni myydä sinulle kahta eri tuotetta. Shampoo ei pysty pesemään kunnollisesti ja kosteuttamaan hiuksia samanaikaisesti. Käyttämällä erillistä hoitoainetta hiukset saavat hoitavan ja kosteuttavan pintakerroksen pesun jälkeen.

Vinkki: Jos sinulla on kovin rasvaiset hiukset, käytä hoitoainetta vain korvan tasolta alaspäin.

Kupla 5: Hiukset tottuvat käyttämääsi shampooseen, siksi merkkiä on välillä hyvä vaihtaa

Myytti. Mistä ihmiset mahtavat keksiä tällaisia juttuja? Hiukset ovat kuolleet, piste. Ne eivät voi siis ”tottua” mihinkään. Kysymys on vain omasta mielikuvasta, miten hiukset reagoivat uuteen aineeseen. Jos siis pidät jostain tietystä merkistä, sinulla ei ole syytä lähteä sitä vaihtamaan.

Kommentoi »