Terve.fi

Verkkopalvelu valvoo, missä lapsi liikkuu

Verkkopalvelu valvoo, missä lapsi liikkuu
Perhetutka-verkkopalvelu on kerännyt jo lähes tuhat käyttäjää Suomessa, kertoo Yle.
Julkaistu: 15.11.2011

Palvelu on kehitetty perheenjäsenten paikantamiseen, ja eniten sitä käyttävät pienten koululaisten vanhemmat selvittääkseen, onko lapsi päässyt turvallisesti koulusta kotiin.

Tarkemmin ottaen palvelulla pystyy paikantamaan perheenjäsenen matkapuhelimen, jos siinä on virta päällä. Tutka antaa arvion paikkatiedoista, ei tarkkoja koordinaatteja. Tarkkuus vaihtelee sen mukaan, millainen rakenne paikallisella matkapuhelinverkolla on.

Isäpuoli valvoo

Ylen jutussa kerrotaan vantaalaisesta Thomas Engströmistä, joka katsoo muutaman kerran viikossa kännykän tai tietokoneen avulla, missä perheen 12-vuotias Jeppe on milloinkin. Palvelu on tarpeen varsinkin, jos Jeppe ei ehdi vastata puheluun tai tekstiviestiin urheillessaan.

Paikannuspalvelun on kehittänyt suomalainen Fambit Oy. Yrityksessä uskotaan, että palvelulla voisi olla 10 000-20 000 käyttäjää. Perhetutkaa on kysytty myös isovanhempien paikannukseen.

Onko paikantaminen sitten kyttäämistä? Thomas Engström sanoo Ylen jutussa, että paikantaminen lisää pikemminkin turvallisuuden tunnetta. Myöskään Jeppe-poika ei pidä paikantamista kyttäämisenä.

Valvottavalta pitää sitä paitsi aina saada lupa palvelun käyttämiseen.

Lähde: Yle.fi

Kommentoi »