Treeni ja ravinto

Venytellen kuntoon

Venyttely kohentaa hyvinvointia monipuolisesti. Jokainen tietää, että venyttely parantaa notkeutta ja ylläpitää liikkuvuutta. Sen lisäksi venyttelyn on todettu parantavan lihaskestävyyttä ja lihasvoimaa. Lue lisää venyttelystä.

24.11.2016 Terve.fi

Venyttely kohentaa hyvinvointia monipuolisesti. Jokainen tietää, että venyttely parantaa notkeutta ja ylläpitää liikkuvuutta. Sen lisäksi venyttelyn on todettu parantavan lihaskestävyyttä ja lihasvoimaa. Naisilla venyttely kohottaa mielialaa ja helpottaa vaihdevuosien oireita.

Venyttele oikein. Venyttely kohdistetaan lihakseen ja jänteeseen. Nivelkapselin tai nivelsiteiden venyttäminen voi heikentää niveltä. Liikkuvuutta ylläpitäviä harjoituksia, kuten joogaa ja erilaisia venyttelyitä, tulisi suositusten mukaan tehdä vähintään kahdesti viikossa. 10 minuutin venyttely ennen nukkumaan menoa notkeuttaa ja rauhoittaa.

Tuloksia nopeasti. Jo parin viikon harjoittelu lisää nivelten liikkuvuutta ja kudosten venytyksen sietoa. Isompia rakenteellisia muutoksia sopii odotella 6-8 viikkoa.

Lähteet: UKK-instituutti, Medscape

Lue lisää:

Venyttelyn alkeet

Treenarin venyttelykoulu

Venyttelyn tarpeellisuus jakaa mielipiteet

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi