Terve.fi

Venytellen kuntoon

Venytellen kuntoon
Venyttely kohentaa hyvinvointia monipuolisesti. Jokainen tietää, että venyttely parantaa notkeutta ja ylläpitää liikkuvuutta. Sen lisäksi venyttelyn on todettu parantavan lihaskestävyyttä ja lihasvoimaa. Lue lisää venyttelystä.
Julkaistu: 24.11.2016

Venyttely kohentaa hyvinvointia monipuolisesti. Jokainen tietää, että venyttely parantaa notkeutta ja ylläpitää liikkuvuutta. Sen lisäksi venyttelyn on todettu parantavan lihaskestävyyttä ja lihasvoimaa. Naisilla venyttely kohottaa mielialaa ja helpottaa vaihdevuosien oireita.

Venyttele oikein. Venyttely kohdistetaan lihakseen ja jänteeseen. Nivelkapselin tai nivelsiteiden venyttäminen voi heikentää niveltä. Liikkuvuutta ylläpitäviä harjoituksia, kuten joogaa ja erilaisia venyttelyitä, tulisi suositusten mukaan tehdä vähintään kahdesti viikossa. 10 minuutin venyttely ennen nukkumaan menoa notkeuttaa ja rauhoittaa.

Tuloksia nopeasti. Jo parin viikon harjoittelu lisää nivelten liikkuvuutta ja kudosten venytyksen sietoa. Isompia rakenteellisia muutoksia sopii odotella 6-8 viikkoa.

Lue lisää:

Kommentoi »