Kauneus ja Terveys

Unohda tekosyyt - pidä huolta ihostasi!

Unohda tekosyyt - pidä huolta ihostasi!
Aurinkovoiteen unohtaminen harmaana talvipäivänä ja meikit naamassa nukkuminen eivät todennäköisesti aiheuta suurta harmia, mutta jos jättää ihosta huolehtimisen väliin liian usein, saattaa se johtaa ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen.
Julkaistu: 25.6.2015

Tehokas ihonhoito vie päivästäsi vain muutaman minuutin, ja voit siten ehkäistä ryppyjä, läiskiä ja muita vanhenemisen merkkejä. Msnbc.com-sivusto listasi viisi yleistä tekosyytä, joiden takia naiset antavat ihonsa vanheta ennenaikaisesti.

Tekosyy 1 – "On ollut pitkä päivä, enkä millään jaksa pestä kasvojani. 

"Kasvojen puhdistaminen illalla vie sinulta pari minuuttia. Nukkuminen likaisilla, öljyisillä ja meikin peittämillä kasvoilla voi johtaa akneen ja laajentuneisiin ihohuokosiin. Meikin jäänteet voi poistaa helposti kasvoille tarkoitetuilla kosteuspyyhkeillä, joita voi säilyttää vaikka yöpöydällä.

Tekosyy 2 – "En tarvitse aurinkovoidetta, koska on talvi." 

Ihon vanhenemista aiheuttava UV-säteily vaikuttaa ympäri vuoden. UV-säteet voivat jopa läpäistä lasin, joten niille altistuu myös sisätiloissa. Ykköskeino UV-säteilyn torjuntaan on käyttää päivittäin aurinkovoidetta tai kosteusvoidetta, joiden suojakerroin on 30.

Tekosyy 3 – "Ihonhoito on liian kallista." 

Aina ei tarvitse ostaa sitä kalleinta merkkituotetta. Tutkimusten mukaan markettien ihonhoitotuotteet ovat aivan yhtä tehokkaita – ja joskus tehokkaampiakin – kuin vastaavat merkkituotteet. Tuotteen nimen sijaan kannattaa keskittyä niiden sisältöön. Tehokkaimmat ikääntymistä torjuvat tuotteet sisältävät muun muassa C-vitamiinia ja kosteuttajia, kuten hyaluronihappoa.

Tekosyy 4 – "Luovutan – olen kokeillut lähes kaikkea, eikä mikään toimi." 

Voi kestää jopa kahdeksan viikkoa, ennen kuin käyttämiensä tuotteiden vaikutuksen näkee. Anna niille siis aikaa vaikuttaa. Lisäksi uusia tuotteita kannattaa käyttää maltillisesti, koska ihon täytyy kasvattaa sietokykyä voimakkaita tuotteita vastaan. Liiallinen käyttö voi johtaa tulehduksiin, jotka taas aiheuttavat juonteita, läiskiä ja veltostunutta ihoa.

Tekosyy 5 – "Ihon kuorinta tekee kasvoista punaiset ja ärtyneet." 

Kuolleiden solujen kuorinta pehmentää ryppyjä ja kirkastaa ihoa. Voimakas hierominen saattaa kuitenkin aiheuttaa punoitusta ja ärsytystä. Kuorintaan kannattaa valita kemiallinen tuote, joka sisältää esimerkiksi glykolihappoa. Voit myös käyttää iholle helliä kuorintatippoja. Vältä kuorinta-aineita, joiden koostumus on epätasainen. Kuori iho vain kerran tai kahdesti viikossa.

Kommentoi »