Hyvinvointi

Unimeditaatio: Ylivirittyneisyydestä lepoon

Ylivirittyneisyydestä lepoon -harjoitus auttaa päästämään irti nukahtamista häiritsevästä ylivireyden tai levottomuuden tunteesta. Harjoituksen ohjaa meditaatio- ja rentoutusohjaaja Oona Hänninen

Teksti Oona Hänninen
Kuvat Adobe Stock
17.11.2023 Voi hyvin

Ylivirittyneisyydestä lepoon -harjoitus auttaa päästämään irti nukahtamista häiritsevästä ylivireyden tai levottomuuden tunteesta. Joskus kuormittavan ajanjakson tai kiireisen päivän seurauksena hermostoon jää päälle lievä stressitila.

Stressitilan voi tuntea kehossa korkeana sydämen sykkeenä, pinnallisena ja tiheänä hengityksenä sekä levottomuutena. Mielen tasolla stressitila voi ilmetä ahdistuksena, sekalaisten ajatusten tulvana ja vaikeutena päästää niistä irti.

Ylivireys voi vaikeuttaa lepotilaan siirtymistä ja nukahtamista.

Meditaatioharjoituksen aikana tietoinen rentoutuminen ja sisäisen turvan vahvistaminen auttavat rauhoittamaan tätä stressitilaa. Meditaatio palauttaa myös hermoston sen luonnolliseen tasapainoon. Harjoituksen voi tehdä istuen tai makuuasennossa.

Viisi erilaista unimeditaatiota

Tuntuuko nukahtaminen vaikealta? Makaatko sängyssä saamatta kunnolla unen päästä kiinni? Unimeditaatiot rauhoittavat mielen ja kehon ennen nukkumaan menoa.

Voi hyvin -lehden Unimeditaatio-sarja koostuu viidestä erilaisesta harjoituksesta, jotka on kaikki suunniteltu helpottamaan nukahtamista. Noin 20 minuuttia kestävät meditaatiot auttavat päästämään irti mielessä pyörivistä ajatuksista, levottomuudesta sekä kehon ylivireydestä.

Lempeä sanallinen ohjaus sekä läsnäoloa tukeva äänimaailma kuljettavat kehon ja mielen levon tilaan, jolloin nukahtaminen on aiempaa helpompaa. Harjoitukset ohjaa meditaatio- ja rentoutusohjaaja Oona Hänninen Henkisen kasvun Kajosta.

Kaikki unimeditaatiot kuunneltavissa täällä!

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi