Hyvinvointi

Unimeditaatio: Kehon rauhoitus

Rentoudu kokonaisvaltaisesti Kehon rauhoitus -meditaation parissa. Harjoituksen ohjaa meditaatio- ja rentoutusohjaaja Oona Hänninen.

Teksti Oona Hänninen
Kuvat Adobe Stock
17.11.2023 Voi hyvin

Rentoudu kokonaisvaltaisesti Kehon rauhoitus -meditaation parissa. Sen aikana vapautetaan kehosta jännityksiä osa kerrallaan ja laskeudutaan asteittain syvään rentouden tilaan.

Mieli on ihmeellinen väline, sillä se voi viedä meidät mukanaan murehtimaan menneitä tai stressaamaan tulevaisuudesta. Keho sen sijaan voi olla ainoastaan tässä ja nyt.

Keholliseen tietoisuuteen palaaminen tuo meidät takaisin mielen sokkeloista tähän läsnä olevaan hetkeen. Samalla mielen ylikierrokset laantuvat ja on helpompi päästää irti haastavista tunteista tai ajatuksista. Meditaation jälkeen nukahtaminen tapahtuu kuin itsestään. Harjoitus tehdään itselle mukavassa makuuasennossa.

Viisi erilaista unimeditaatiota

Tuntuuko nukahtaminen vaikealta? Makaatko sängyssä saamatta kunnolla unen päästä kiinni? Unimeditaatiot rauhoittavat mielen ja kehon ennen nukkumaan menoa.

Voi hyvin -lehden Unimeditaatio-sarja koostuu viidestä erilaisesta harjoituksesta, jotka on kaikki suunniteltu helpottamaan nukahtamista. Noin 20 minuuttia kestävät meditaatiot auttavat päästämään irti mielessä pyörivistä ajatuksista, levottomuudesta sekä kehon ylivireydestä.

Lempeä sanallinen ohjaus sekä läsnäoloa tukeva äänimaailma kuljettavat kehon ja mielen levon tilaan, jolloin nukahtaminen on aiempaa helpompaa. Harjoitukset ohjaa meditaatio- ja rentoutusohjaaja Oona Hänninen Henkisen kasvun Kajosta.

Kaikki unimeditaatiot kuunneltavissa täällä!

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi