Hyvinvointi

Unimeditaatio: Hengitysharjoitus uneen

Hengitysharjoitus uneen on helposti lähestyttävä meditaatio, joka valmistaa kehon ja mielen levolliseen nukahtamiseen. Harjoituksen ohjaa meditaatio- ja rentoutusohjaaja Oona Hänninen.

Teksti Oona Hänninen
Kuvat Adobe Stock
17.11.2023 Voi hyvin

Hengitysharjoitus uneen on helposti lähestyttävä meditaatio, joka valmistaa kehon ja mielen levolliseen nukahtamiseen.

Usein hengitys saattaa päivän aikana päätyä epätasapainoon, kun kohtaamme haastavia tilanteita, kiirettä tai stressiä. Tietoinen rentoutuminen ja huomion tuominen hengityksen kulkuun palauttavat hengityksen sen luonnolliseen tasapainoon. Tämän seurauksena myös koko muu hermosto rauhoittuu ja siirtyy hiljalleen levon tilaan.

Et tarvitse aiempaa kokemusta hengitysharjoituksista. Harjoituksen voi tehdä istuen tai makuuasennossa niin, että selkäranka on luonnollisessa suorassa asennossa ja rintakehä avoimena.

Viisi erilaista unimeditaatiota

Tuntuuko nukahtaminen vaikealta? Makaatko sängyssä saamatta kunnolla unen päästä kiinni? Unimeditaatiot rauhoittavat mielen ja kehon ennen nukkumaan menoa.

Voi hyvin -lehden Unimeditaatio-sarja koostuu viidestä erilaisesta harjoituksesta, jotka on kaikki suunniteltu helpottamaan nukahtamista. Noin 20 minuuttia kestävät meditaatiot auttavat päästämään irti mielessä pyörivistä ajatuksista, levottomuudesta sekä kehon ylivireydestä.

Lempeä sanallinen ohjaus sekä läsnäoloa tukeva äänimaailma kuljettavat kehon ja mielen levon tilaan, jolloin nukahtaminen on aiempaa helpompaa. Harjoitukset ohjaa meditaatio- ja rentoutusohjaaja Oona Hänninen Henkisen kasvun Kajosta.

Kaikki unimeditaatiot kuunneltavissa täällä!

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi