Tuuheammat hiukset - helposti!

Tuuheammat hiukset - helposti!
Tuuheat, näyttävät hiukset ovat aina muodissa. Varsinkin juhliin mennessä hiuksiin halutaan panostaa, jotta kampaus näyttäisi hyvältä ja kiinnittäisi muiden huomion.
Julkaistu 25.6.2015

Näillä WebMD:n vinkeillä saat lisättyä hiuksiin volyymia.

Aloita shampoolla 

Tuuhean tukan salaisuus lähtee suihkusta. Nykyajan teknologialla kehitetyt shampoot sisältävät esimerkiksi vehnäproteiinia, jonka ansiosta yhden hiuksen paksuus saattaa tuplaantua. Toinen kätevä shampooseen lisätty aine on niasiini, eli B3-vitamiini, joka tutkimuksen mukaan tuuheuttaa hiuksia näkyvästi.

Joitain hiustuotteita kannattaa myös välttää. Shampoot, jotka sisältävät hoitoaineita tai kosteuttavia ominaisuuksia, painavat hiuksia alas. Jos käytät tuuheuttavaa hoitoainetta, tarkista että se on koostumukseltaan kevyttä.

Hiustenkuivaajalla tuuheutta 

Hiuksia kuivatessa tärkeintä on hankkia toimivat tuotteet ja opetella tehokas kuivaustekniikka.Käytä tuuheuttavaa vaahtoa tai voidetta kosteisiin hiuksiin. Valitse pyöreä harja, joka sekä tasoittaa että tuuheuttaa hiuksia. Ota noin seitsemän sentin paksuisia osia hiuksistasi ja paina harja vasten juuria. Oikeanlainen harja kiinnittyy hiuksiisi tiukasti, jotta juuret kohoavat.

Suuntaa hiustenkuivaaja kohti harjaa muutaman sekunnin ajaksi. Pidä harja paikallaan, kunnes hiukset viilenevät, ja sen jälkeen liu’uta se kohti latvoja. Seuraa harjaa kuivaajalla. Tee näin kaikille hiuksillesi edeten takaa eteen.

Kun hiukset ovat melkein kuivat, suihkuta juuriin kohottavaa sprayta, jotta tuuheus pysyy niissä. Kuivaa hiukset loppuun, ja muista sen jälkeen olla koskematta hiuksiisi, sillä käsien öljyt latistavat hiukset.

Vieläkin tuuheammaksi 

Jos haluat vieläkin tuuheamman kampauksen, kokeile näitä lisäkeinoja kuivauksen jälkeen. Voit jopa kokeilla useampaa keinoa yhtä aikaa, mutta varo, ettei kampauksestasi tule liian isoa. Sekin on mahdollista.

Lämpörullat 

Lämpörullat kohottavat hiuksia tehokkaasti vähällä vaivalla. Ennen rullien laittamista hiukset kannattaa harjata eri suuntaan kuin yleensä, mikä lisää tuuheutta. Ota noin viiden sentin osioita hiuksistasi ja kääri ne isoille rullille. Anna rullien jäähtyä. Kun rullat on poistettu, erottele hiuksesi varovasti ja anna niiden asettua paikoilleen.

Jos sinulla ei ole aikaa kaikkien hiuksien kihartamiseen, kiharra hiukset vain päälaelta.

Hiuslisäkkeet 

Nykyaikaiset hiuslisäkkeet näyttävät ja tuntuvat paremmalta kuin ennen, joten niitä on helppo myös käyttää.

Jos sinulla on hennot hiukset, lisäkkeet antavat hiuksille tuuheutta ja paksuutta nopeasti. Oikeista hiuksista tehdyt lisäkkeet on helppo pestä, ja niitä voi myös muotoilla samalla tavoin kuin omia hiuksia.

Helpot, klipseillä kiinnitettävät lisäkkeet vievät aikaasi vain hetken näyttäen silti luonnollisilta.

Kommentoi »