Tuliko äkkilähtö vessaan? Näin rauhoitat ärtyneen suolen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Sabora Pharma
Tuliko äkkilähtö vessaan? Näin rauhoitat ärtyneen suolen
Jatkuva vatsan turvotus, ripuli ja äkillinen tarve päästä vessaan ovat tyypillisiä ärtyvän suolen oireyhtymän oireita. Kiusallisesta ja kivuliaasta vaivasta kärsii jopa joka kymmenes suomalainen. Suolen limakalvon suojaaminen lievittää oireita ja palauttaa suolen normaalin toiminnan.
Julkaistu 1.2.2023

Toistuvia vatsakipuja, ripulia tai ummetusta ja usein äkillinen tarve päästä vessaan? Kaikilla on joskus vatsaoireita, mutta oireiden taustalla saattaa olla myös ärtyvän suolen oireyhtymä eli IBS. Siitä kielivät jatkuva vatsan turvotus, limainen uloste ja tunne, ettei suoli tyhjenny kunnolla. Oireet helpottavat usein ulostamisen jälkeen. On tyypillistä, että ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivällä henkilöllä on välillä ripulia ja välillä ummetusta. Oireita pahentavat etenkin stressi, kiire ja jotkin ruoka-aineet kuten FODMAP-hiilihydraatit, joita on muun muassa kasviksissa, hedelmissä ja viljoissa. Tyypillistä on, että vatsa toimii hetken normaalisti, mutta alkaa taas oireilla.

Ärtyvän suolen oireyhtymälle ei ole toistaiseksi löydetty yksiselitteistä syytä. Varsinkin ripulipainotteisen IBS:n taustalla on todettu olevan usein suolen liiallinen läpäisevyys. Suoliontelon ja alempien kudosten välissä on limakalvon epiteelieste, joka muodostuu tiiviisti toisiinsa liittyneistä soluista. Joskus solujen liitokset kuitenkin löystyvät ja alempiin kudoksiin pääsee suolen sisältöä kuten esimerkiksi bakteereja ja happoja. Kun suolesta kulkeutuu kudoksiin sinne kuulumattomia aineita, keho alkaa taistella niitä vastaan. Silloin immuunipuolustus aktivoituu ja suoliston limakalvolle syntyy matala-asteinen tulehdus.

Gelsectan palauttaa suolen normaalin toiminnan suojaamalla suolen limakalvoa.

Suojaa suolen limakalvolle

Suolen limakalvoa on hyvä suojata etenkin silloin, jos kärsii ripulipainotteisesta IBS:tä. Sen taustalla on suolen limakalvon lisääntynyt läpäisevyys. Gelsectan on suolen limakalvoa suojaava ja epiteelikudoksen tiiviitä liitoksia vahvistava valmiste, joka vähentää tutkitusti ripulipainotteisen IBS:n oireita. Gelsectanin ksylo-oligosakkaridit lisäävät suoliston hyvien bakteerien eli bifidobakteerien kasvua. Ne ovat suolistolle hyödyllisiä mikrobeja, jotka käyttävät ksylo-oligosakkarideja ravintonaan ja parantavat suoliston mikrobitasapainoa. Kun suolen limakalvo saa tukea toipuakseen, sen solujen liitokset ja epiteelieste pystyvät jälleen uusiutumaan.

GELSECTAN

Gelsectan palauttaa suolen normaalin toiminnan suojaamalla suolen limakalvoa. Gelsectan keskeyttää matala-asteisen tulehduskierteen ja estää ripulin pahenemisvaiheita.

  • Lievittää ärtyvän suolen (IBS) oireita, kuten ripulia, vatsakipua, turvotusta ja ilmavaivoja.
  • Vaikutus ripuliin on havaittavissa jo muutaman tunnin kuluessa.
  • Sopii myös suolistoyliherkkyyteen ja lääkkeistä johtuvaan ripuliin.
  • Saatavilla apteekeista kautta maan sekä Askelterapia.fi -verkkokaupasta.

CE 0476 lääkinnällinen laite. Valmistaja Devintec SAGL.

Kommentoi »