Tiesitkö, että villa on paitsi ihanan lämmittävä myös tekninen materiaali, joka päihittää monet synteettiset kuidut?

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Fjällräven
Tiesitkö, että villa on paitsi ihanan lämmittävä myös tekninen materiaali, joka päihittää monet synteettiset kuidut?
Innokkaiden liikkujien ja ulkoilijoiden kannattaa suunnata katseensa villavaatteisiin etenkin ilmojen viilentyessä. Villa on nimittäin luonnonmukainen ja samalla myös tekninen materiaali, mikä tekee siitä oivan vaihtoehdon myös tiedostaville kuluttajille.
Julkaistu: 15.10.2021

Villaiset tuotteet ovat kuin tehtyjä kylmiin ja kosteisiin olosuhteisiin. Tämä johtuu siitä, että kuidut ja lanka ovat paksuja ja vangitsevat ilmaa, minkä lisäksi villa on vettähylkivää, joten vesi ei tartu siihen. Näiden ominaisuuksien ansiosta villa toimii loistavana eristeenä pitäen käyttäjänsä sekä lämpimänä että kuivana haastavissakin keleissä. Koska villa säilöö kosteuden kuidun sisään, bakteerit eivät pääse lisääntymään ja villavaatteet hylkivät myös hajuja ilman minkäänlaisia kemikaaleja.

Villan hyviin puoliin kuuluu myös luonnonmukaisuus – siksi villasta valmistetut tuotteet ovatkin olennainen osa laadukkaista ulkoiluvaatteistaan tunnetun Fjällrävenin valikoimaa.

Villa on erinomainen eristemateriaali sen luonnollisten elastisten ja taipuisien kuitujen ansiosta. Kuidut eivät myöskään vie lämpöä kehostasi, joten kehon lämpötila säilyy kovassakin pakkasessa. Fjällrävenin villamallistosta löydät monia erilaisia ulkoiluun sopivia tuotteita.

Vastuullisesta villlasta aikaa kestäviä tuotteita

Iso osa Fjällrävenin käyttämästä villasta on jäljitettävissä olevaa villaa Uudesta-Seelannista. Se on eettistä, laadukasta ja ympäristöystävällistä. Fjällrävenillä merinovillaa käytetään tuotteissa, joita pidetään lähellä ihoa, sillä sen kuidut ovat erittäin ohuita ja ne kutittavat yleensä vähemmän. Lampaanvilla on karkeampaa ja kestävämpää kuitua. Sitä käytetäänkin usein välikerroksissa niin, että alle tulee muuta vaatetusta.

Jäljitettävissä olevan villan lisäksi Fjällrävenillä käytetään kierrätysvillaa. Re-Wool-nimellä kutsuttu villa on peräisin tuotanto- ja kuluttajalähteistä ympäri maailmaa ja tuotettu Fjällräveniä varten Italiassa. Kierrätysvilla sisältää muun muassa vanhoja vaatteita tai teollisuuden ylijäämävillaa, joka on lajiteltu värin mukaan, silputtu ja sitten kehrätty uudestaan langaksi. Näin käsittelemällä siitä voidaan valmistaa uusia vaatteita, kuten vaatteita ja laukkuja.

Villan monikäyttöisten ominaisuuksien ansiosta se on yksi käytetyimmistä materiaaleista Fjällrävenin vaatteissa ja varusteissa. Koko villlamalliston löydät täältä.

Vastuullisuus näkyy siinäkin, että Fjällräven hyödyntää tuotteissaan myös ylijäämävillaa. Kyseessä on villa, joka on usein muiden teollisuudenalojen jätetuotetta. Pelkästään Ruotsissa villaa menee jätteeksi yli tuhat tonnia vuodessa.

− Monissa maissa lampaita käsitellään pääasiassa niiden lihan takia, mutta villaa pidetään jätteenä. Silti nuo lampaat tuottavat upeaa villaa, joka on karkeaa, paksua ja vahvaa. Sen villan vahvat kuidut sopivat ihanteellisesti käytettäväksi esimerkiksi laukuissa, takeissa ja paksummissa neuleissa. Voimme myös käyttää ylijäämävillaa eristemateriaalina takin toppaukseen muiden kangaskerrosten välissä, sanoo Fjällrävenin innovaatiovastaava Erik Blomberg.

Kommentoi »