Terveytesi juuret sijaitsevat päässäsi

Terveytesi juuret sijaitsevat päässäsi
Harva tietää, että hiukset kertovat paljon terveydentilasta. Vielä harvemmat tietävät, että hiusten luonnollinen väri kertoo paljon muutakin. Miten sinun hiustesi väri vaikuttaa tulevaisuuteesi? Women's Health kertoo.
Julkaistu 25.6.2015

1. Blondi 

Naisilla on suurempi todennäköisyys sairastua ikääntyneiden makuladegeneraatioon (AMD), joka on pahimmillaan vanhemmalla iällä sokeuteen johtava silmäsairaus. Naisista suurin riskiryhmä ovat blondit. Kannattaakin siis syödä paljon esimerkiksi pinaattia, jonka on huomattu ehkäisevän sairauden kehittymistä.

Blondeja uhkaa toinenkin sairaus. Koska blondien iho yleensä tuottaa vähemmän melaniinia (joka suojaa ihoa UV-säteilyltä), on melanooman riski suurempi kuin muilla. Kannattaakin käyttää aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on ainakin 30. Ja muista kesällä käyttää myös hattua!

2. Brunette 

Yli puolet amerikkalaisista hiustenlähdöstä kärsivistä naisista on brunetteja. Miksi? Ruskeat hiukset omaavilla ihmisillä hiuksia on vähemmän, mutta ne ovat paksumpia. Toisin sanottuna hiustenlähtö vaikuttaa radikaalimmin ruskeatukkaisiin, vaikka hiuksia lähtisi suhtessa saman verran kuin muilla.

Raudan puutos aiheuttaa hiustenlähtöä, joten kannattaa pitää rautatasapaino kunnossa.

Ruskeatukkaisten ei kannata aloittaa tupakanpolttoa, sillä runsas melaniinin määrä hidastaa huumaavan aineen, tässä tapauksessa nikotiinin, käsittelyä maksassa. Tämän seurauksena nikotiiniin koukuttuu helpommin.

3. Punapää 

Kun käyt seuraavan kerran hammaslääkärissä, kannattaa pyytää hieman ylimääräistä puudutusainetta, sillä punapäät omaavat vastustuskykyä puudutusaineille. Tämä johtuu samasta geenimutaatiosta, joka aiheuttaa hiusten punaisen värin.

Edellä mainittu mutaatio omaa myös huonot puolensa. Erään tutkimuksen mukaan punapäät sairastuvat Parkinsonin tautiin jopa 90 prosenttia todennäköisemmin kuin muut. Onneksi foolihapon on todettu hidastavan sairauden kehittymistä. Foolihappoa löytyy helposti esimerkiksi monivitamiinivalmisteista.

Lähde: Women´s Health Magazine

Kommentoi »