Terve.fi

Tekstailu parisuhteessa - 9 vinkkiä miten se tehdään oikein

Tekstailu parisuhteessa - 9 vinkkiä miten se tehdään oikein
Tekstiviestittely on yksi yleisimmistä ja helpoimmista yhteydenpitotavoista nykypäivänä. Aina viestien sanoma ei kuitenkaan avaudu vastaanottajalle tarkoituksen mukaisesti, jolloin väärinkäsityksiä pääsee syntymään. Joskus typerä tekstiviesti voi johtaa jopa mielenkiintoisen ihmisen kaikkoamiseen.
Julkaistu: 13.7.2010
Minkälaisia tekstareita ihastukselleen sitten kannattaa lähettää ja mitä välttää? Keräsimme about.com – sivustolta avuksesi amerikkalaisen parisuhdeasiantuntija Nicole Belandin neuvoja oikeaoppiseen parisuhdetekstailuun.

Älä tee näin:

1. Älä arvaile

Jos vastaanotat omituisen tai epämääräisen tekstiviestin, odota kunnes olet kasvotusten lähettäjän kanssa, jotta voit kysyä mitä hän viestillään tarkoitti. Tekstiviestit jättävät paljon mielikuvituksen varaan, jolloin myös toiveajatukset ja epävarmuudet saavat helposti vallan. Jos siis saat epämääräisen tekstarin, viestiin on parasta vastata ”jutellaan myöhemmin” ja unohtaa turhat analyysit.

2. Älä lyhentele sanoja liikaa

Vaikka haluaisit olla mahdollisimman lyhytsananen tekstiviestissä, pysyttele silti termeissä ja sanonnoissa, jotka suurin osa ihmisistä ymmärtää. Uusien lyhenteiden keksiminen lennossa on varmasti hauskaa, mutta johtaa todennäköisesti tilanteeseen, jossa vastapuoli ei ymmärrä koko viestisi merkitystä.

3. Älä kiusaa

Tekstiviestillä flirttailu on hauskaa ja leikkisää, ottaen tietysti huomioon, että tarkoitat mitä sanot. Sanallinen flirttailu on niin mukavaa, että se saattaa joskus jopa riistäytyä käsistä. Liiallinen kiusoittelu voi nostaa toisen osapuolen odotuksia liikaa ja lopulta satuttaa tätä. Pahimmassa tapauksessa saat riesaksesi ihailijan, josta et pääse eroon.

4. Älä tekstaa vihaisena

Tekstiviestillä voi toki ilmaista tyytymättömyyttään pienimuotoisesti, mutta suurempien sanaharkkojen kohdalla on jo syytä ottaa puhelu. Yritys hoitaa räjähdysherkkä aihe 25 sanasella viestillä johtaa todennäköisesti vain pahempaan sotkuun, jota on entistä vaikeampi selvitellä.

5. Älä ole töykeä tai kerro huonoja uutisia

Ikävien uutisten tai vaikeiden asioiden hoitaminen tekstiviestitse voi olla tehokasta, mutta ei kovin tyylikästä. Kerää siis rohkeutesi ja hoida esimerkiksi parisuhteesta eroaminen kasvotusten. Nykypäivän teknologisessa kulttuurissa huono maine kiirii kauas. Tekstiviestin välityksellä tapahtunut töykeä käytös kantautuu kyllä lopulta muiden korviin.

Tee näin:

1. Tekstaa tyhjänpäiväisiä hellyydenosoituksia

Nykypäivän kiireisessä elämäntyylissä voi tuntua joskus vaikealta soittaa toiselle tai lähettää edes sähköpostia. Lyhyet tekstiviestit, kuten ”Hei komistus” tai ”Toivottavasti sinulla on hyvä päivä”, voivat kuitenkin tehdä kumppanisi yllättäen paljon iloisemmaksi nähdessään sinut taas kotona. Tutkimusten mukaan jopa yli puolet tekstaajista haluaisi mieluiten viestin ”ajattelen sinua” kuin mitään muuta.

2. Tekstaa kaukaa

Amerikkalaiskyselyn mukaan 15 % pitkässä parisuhteessa olevista lähettää tekstiviestejä useammin kuin sähköpostia tai soittavat puheluita. Tekstiviestittely voi luoda yllättävän tunteen yhteydestä toiseen, koska se voi olla niin välitöntä. Tekstiviestin voi lähettää heti kun jokin asia tulee mieleen. Vaikka olisit kaukana kumppanistasi, hän tuntee olevansa lähelläsi.

3. Tekstaa ennen ensimmäisiä treffejä

Amerikkalaiskyselyn mukaan 34 % ihmisistä kokee olonsa rennommaksi ensimmäisillä treffeillä, mikäli niitä on edeltänyt tekstiviestittely. Pidä tekstailu ennen treffejä kevyenä ja hauskana. Kysele toiselta vaikkapa tämän lempimusiikista, – elokuvista ja -ajanviettopaikoista. Käytä saamiasi tietoja keskustelunavauksena ensimmäisillä treffeillänne.

4. Vastaa mahdollisimman pian

Useimmat ihmiset eivät ole koskaan kovin kaukana omasta kännykästään, joten jos et vastaa tekstiviestiin tunnin tai parin sisään toinen voi ajatella sinun välttelevän tätä. Itse asiassa, kyselyn mukaan kaikkein suurin mielenkiinnon latistaja oli liian hidas tekstiviestiin vastaaminen. Jos sinulla ei ole aikaa vastata kunnolla, kirjoita edes jotain, kuten ”palaverissa, palaan kohta asiaan”. Jos et pysty lähettämään mitään viestiä, muista kirjoittaa, että luit viestin vasta myöhemmin, kun lopulta siihen vastaat.
Kommentoi »