Tässä on kesän toimivin vaate!

Tässä on kesän toimivin vaate!
Vaihteleviin sääolosuhteisiin haalari on kesäkauden makea mansikka. Näin puet sen sekä arkena että juhlaan.
Julkaistu: 20.7.2016

Vuonna 1919 jumpsuitin, eli haalarin, keksijä Florentine Thayat suunnitteli vaatteen futurismin kulta-ajalla vapauttavaksi ja toimivaksi arkivaatteeksi. Sitä se on edelleen; mukavuusvaate sekä toimistoon että iltamenoihin. Unisex-mallinen farkkuhaalari tuo ehkä mieleen menneiden vuosien teinidiskot ja Minni Hiiri -paidan, mutta sen hienostuneempi versio, kevyt kangashaalari, on uskottava luottovaate aikuisen naisen vaatekaapilla. Väliä on vain sillä, mitä haalarin kanssa puet.

Viikonloppu festareilla

Farkkutakki 49,95 e, Gina Tricot. Haalari 64,95 e, Esprit, Zalando.fi. Hapsulaukku 25 e, H&M. Vans-tennarit 64,95 e, Zalando.fi.

Kuviollinen jumpsuit sopii hyvin rennoksi arkiuniformuksi tai festarivaatteeksi.Tyyli on kaukana rantahietikolta, kun yhdistät kuviolliseen haalariin kasariuskottavan farkkutakin ja laitat jalkaan tennarit. Muista pukea haalarin alle bandeau-liivi tai tuubitoppi.

Illan tullen pue haalarin alle pitkähihainen trikoopaita. Näin tuot haalariasuun naisellista linjakkuutta, kun vartaloa myötäilevä trikoopaita loihtii vartalon kurvit esiin, eikä haalari näytä päällä muodottomalta.

Kesäpäivä toimistolla

Haalari 26 e, Zara. Jakku 30 e, Mango. Vyö 14,95 e, Lindex. Esparillot 79.90 e, Stockmann.com.

Haalari on myös mainio työvaate, kunhan valitset mallin, jossa on leveämmät olkaimet tai puet sen alle peittävän yläosan. Työpaikalle valitse mieluummin yksivärinen haalari, jos vaatteen on oltava edustava. Myös vyöllä teet tyylistäsi ryhdikkäämmän ja rikot juuri sopivasti värisuoraa. Pue jalkaan vielä kiilakorkosandaalit tai muodikkaat espadrillot.

Lempeä kesäilta terassilla

Culottes-haalari 44,95 e, Nelly.com. Bomber-takki 29,95 e ja kaulakoru 14,95 e, Gina Tricot. Avokkaat 20 e, H&M.

Yksivärinen haalari on helppo vaate kesäjuhliin. Kun ylä- ja alaosa ovat yhtenäisiä, ei sinun tarvitse miettiä kuin asusteet ja vaatteeseen sopiva jakku. Helppoa, eikö totta?

Pitkälahkeisen haalarin sijaan kokeile culottes-mallia, jonka vajaamittainen lahje paljastaa jalkojen kapeimman kohdan. Culottes-haalariin on myös helppo yhdistää erilaisia takkeja ja jakkuja: malleiksi käy ainakin tavallinen bleiseri, bomber-takki tai midimittainen trenssi.

Pääkuva: Hermès, Chloé, Louis Vuitton ss16 / Leena Aro

Lähde: Vogue

Lue myös:

Kommentoi »