Kauneus

Hoida turvotus ja tummuus pois! Nämä täsmähoidot toimivat silmänalusille

Silmien alueella iho on ohutta ja herkkää. Kun kosteuden haihtumista ehkäisevä kerros on hauras, iho kuivuu helposti. Täsmähoidolla voit elvyttää tummia ja turvonneita silmänympäryksiä.

Teksti Milja Yli-Opas
Kuvat valmistajat, Adobe Stock
19.9.2023 | Päivitetty 30.11.2023 | Voi hyvin

Silmänympärysten hoidossa tärkeintä on hellävaraisuus. Aloita pesemällä kasvot viileällä vedellä. Pesu virkistää aineenvaihduntaa.

Tämän jälkeen poista mahdolliset silmämeikit välttäen hankausta ja kuorivia puhdistustuotteita.

Kosteuttavat tuotteet hoitavat tummia silmänalusia. Monet silmänympäryksille tarkoitetut seerumit ovat täsmätuotteita kuivuutta ja tummuutta vastaan. Säilytä seerumit jääkaapissa, niin niiden turvotusta hoitavaa vaikutus tehostuu.

Käytä silmänympärysvoidetta sellaisenaan tai lisää sitä seerumin päälle. Nuppineulan pään kokoinen määrä kutakin hoitotuotetta riittää. Levitä ne kulmakarvan ja silmän alle kevyesti sivellen tai taputellen sisänurkasta ulospäin.

Voit myös nipistellä hellästi kulmakarvoja etusormen ja peukalon välissä.

Viileällä gua sha -kivellä tehty hieronta laittaa nesteet liikkeelle ja kirkastaa. Lusikan mallinen hierontakivi sopii erityisesti ohuelle iholle silmien ympärillä.

Hierontakiveä liikutetaan hellästi aina ulospäin suuntautuvin liikkein. Gua sha -hierontaa voi tehdä iholle muutaman kerran viikossa.

Väsymys ja elintavat näkyvät nopeasti silmien alla.

Täsmänaamiot napakoittavat ihoa ja poistavat väsymyksen merkkejä silmien ympäriltä. Silmien alle muotoillut naamiolaput asettuvat helposti, ja geelimäiset liuskat pysyvät paikoillaan istuessa. Laput ovat kätevä keino luomien aamuturvotukseen.

Herkkää aluetta ei kannata kuoria kotioloissa, sen sijaan ihon uudistumista voidaan tukea retinolituotteilla. Valitse silmänympäryksille tarkoitettu retinolituote ja levitä iltaisin puhdistetulle iholle.

Muista kesäpaisteella suojata silmät ja niiden ympärykset aurinkolaseilla ja suojakertoimen sisältävällä voiteella.

Jos haluat kokeilla kotona...

Tuberosa-kukan kantasolut hoitavat tummuutta ja turvotusta Evolve Organicin Beauty Hyaluronic Eye Complex -seerumissa.
Tuberosa-kukan kantasolut hoitavat tummuutta ja turvotusta Evolve Organicin Beauty Hyaluronic Eye Complex -seerumissa. Viilentävä roll-on-kuula. 10 ml 29,10 e.
Talikan Eye Therapy Patch naamiolaput hoitavat väsymyksen merkit pois silmien alta. Kirkastavia ja kiinteyttäviä lappuja voi myös käyttää uudelleen.
Talikan Eye Therapy Patch naamiolaput hoitavat väsymyksen merkit pois silmien alta. Kirkastavia ja kiinteyttäviä lappuja voi myös käyttää uudelleen. 6 paria 49,90 e.
Yin Your Skinin Niva Gua Sha Lusikka poistaa silmien alueen turvotusta ja silottaa ihoa. Viileällä jadekivi-lusikalla tehty hieronta sopii myös kaulalle ja kasvoille.
Yin Your Skinin Niva Gua Sha Lusikka poistaa silmien alueen turvotusta ja silottaa ihoa. Viileällä jadekivi-lusikalla tehty hieronta sopii myös kaulalle ja kasvoille. 49,90 e.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi