Kaunista syksyä! Kauden kahdeksan ihaninta ideaa ihonhoitoon, hiuksille ja meikkiin

Kaunista syksyä! Kauden kahdeksan ihaninta ideaa ihonhoitoon, hiuksille ja meikkiin
Nosta mielialaa tuoksulla, punaa silmät ja hanki häntä. Tässä syksyn 2020 ihanimmat kauneustrendit, ole hyvä!
Julkaistu 23.9.2020

1. Hoida hiuspohjaa kuin ihoa

Päänahasta ja sen hoidosta on tullut kunnolla salonkikelpoinen puheenaihe vasta viime vuosina.

Kampaajat käyttävät mieluummin termiä hiuspohjan iho, ja siitä nimenomaan on kyse: ihonhoidosta.

Jos kasvojen tai vartalon ihoa ei hoida, sen huomaa nopeasti. Hiuspohja taas jää useimmilla tukan alle piiloon ja unohtuu – kunnes alkaa kutista, kirvellä, hilseillä tai hiuksia lähtee. Hiuspohjan kuorinta kannattaa ottaa käyttöön, vaikkei vaivoja olisikaan. Se nimittäin paitsi puhdistaa päänahan myös tuuhentaa tyveä.

Hieronnastakaan ei ole haittaa: vaikka se ei suoranaisesti mullistaisi hiustenkasvua, se lievittää taivaallisesti stressiä.

Briogeo Scalp Revival Stimulating Therapy Massager -nystyräharja hiuspohjalle 15,10 e. Living Proof Restore Dry Scalp Treatment -hoitoneste 32 e. Drunk Elephant T.L.C. Happi Scalp Scrub -hedelmähappokuorinta 34 e.

2. Tuoksu uudella tavalla

Aromaterapian uusi nousu sen kun jatkuu.

Tuoksuihin ei suhtauduta vain kosmetiikkana vaan myös henkisen hyvinvoinnin parantajina.

Ilmiölle on myös termi psykodermatologia, eli vapaasti käännettynä mieleen vaikuttava ihonhoito. Kun voimme henkisesti paremmin, iho-ongelmammekin saattavat ratketa.

Nopein keino nostaa tai tasapainottaa mielialaa ovat eteeriset öljyt ja niiden sekoitukset. Niitä voi rullata iholle tai nuuskia ilmasta.

Tulevaisuuden tuoksuja levittävät diffuuserit muistuttavat älylaitteita. Japanilaisen Scenteen laitteen voi ajastaa hajustamaan kodin sopivaan fiilikseen jo ennen kotiinpaluuta. 

Flow Cosmetics One With Universe Perfume Oil -tuoksuöljy 39,90 e. Farfalla-tuoksukivi eteerisille öljyille 7,90 e, Biolindo. Scentee Machina -diffuuseri, hinta tiedusteltaessa, scentee-machina.com.

3. Silmät ihanasti punaisina

Viime vuoden hitti punainen silmämeikki on yhä muodikas, mutta se saa uusia sävyjä.

Ruosteenpunaisella luomivärillä syntyy näyttävä smokey eye -silmämeikki.

Maltillisempaan makuun sopii Chanelin legendaarisen kynsilakan rusehtava viininpunainen sävy Rouge Noir, jota saa nyt kestävänä eyelinerina. Kun valitset punaiset silmät, pidä muu meikki rauhallisen värisenä. Terästä katsetta mustalla ripsivärillä.

Yves Saint Laurent Satin Crush Mono Eyeshadow 5 Radical Rust -luomiväri 32 e. Chanel Le Liner Eyeliner 516 Rouge Noir -silmänrajausväri 48,20 e. NYX Ultimate Phoenix -luomiväripaletti 22,90 e.

4. Tehty just sulle

Maailmalla on jo mahdollista ostaa kosmetiikkaa, joka on valmistettu ”mittojen mukaan” omalle iholle.

Esimerkiksi Atolla-niminen yritys lähettää asiakkailleen anturit, joilla nämä mittaavat ihonsa kosteuden, rasvaisuuden ja pH-arvon. Asiakas täyttää sähköisen kysymyslomakkeen, laittaa anturit iholleen ja kuvaa ne irrotuksen jälkeen. Kuvat ladataan palveluun, ja yritys valmistaa tietojen perusteella asiakkaalle ihanteellisen tuotteen.

Palvelu on suunnattu erityisesti iho-ongelmista kärsiville. Apua luvataan etenkin epäpuhtauksiin, punoitukseen ja ryppyihin.

Räätälöity seerumi maksaa alkaen 39 e, Atolla.

5. Kohta tulee häntää!

Tervetulleempaa hiustrendiä on vaikea kuvitella: kaikenlaiset poninhännät ovat syksyn ykköskampauksia.

Trendi on armollinen myös niille, joiden tukka menee luonnostaan päätä myöten, sillä nyt kuuluu mennäkin!
Hiusdonitsit eli scrunchiet eivät ole menossa pois muodista. Sen sijaan ne kasvavat kokoa.

Solmi häntä niskaan tai takaraivon korkeimpaan kohtaan. Koristeissa 1990-luku on ylitse muiden: rusettinauhat, huivikoristeet ja muhkeat donitsit nostavat ponnarin uudelle tasolle nopeasti ja edullisesti.

Jos oma tukka ei riitä, kokeile poninhäntälisäkettä. Aitohiuksinen häntä on helppo kiinnittää, se näyttää aivan aidolta ja kestää hyvin käyttöä.

Rusettikoristeiset hiuslenkit 9,99 e/2 kpl, H&M. Grosgrain-hiuslenkit 14 e/2 kpl, Gauhar Helsinki. Megahiusdonitsi 9,99 e, Glitter.

6. Pökköä bakteeripesään

Pro- ja prebiootteja isompaa raaka-ainetrendiä ei ole kauneudenhoidossa vähään aikaan nähty. Ihon hyvää bakteerikantaa ruokkimalla voi torpata niin tulehdusta kuin ikääntymisen merkkejä. Hyviä pöpöjä lisätään nyt kaikenlaisiin ihonhoitotuotteisiin, ja niistä ovat innostuneet myös kotimaiset sarjat.

Jo lähitulevaisuudessa on myös mahdollista ostaa hoitotuotteita, jotka on räätälöity kunkin ihon mikrobiomin perusteella, joskin se on kallista, sanoo Esse-sarjan perustaja Trevor Steyn.

Naviter Clean Beauty Probioottinen Käsivoide 14,95 e. RVB Lab Microbioma 3 in 1 Micellar Milk -misellipuhdistusmaito 32 e. Guerlain Super Aqua-Emulsion Universal -kasvoemulsio 135 e.

7. Aurinkosuojien uusi duuni

UV-suojatuotteiden käyttöä kasvoilla ei kannata lopettaa vielä – jos sitten ollenkaan. Suojakerroin 50 on ehkä liioittelua kaamoksessa, mutta on hyvä muistaa, että UVA-säteet rypistävät ihoa myös pilvisellä säällä ja ikkunoiden läpi.

Modernit aurinkosuojat ovat kuin vettä ja sujahtavat ongelmitta meikin alle. Aurinkosuojille on käyttöä myös toimistossa ja työmatkalla: niiden antioksidantit varjelevat tietokoneen siniseltä valolta ja saasteiden vanhentavilta happiradikaaleilta.

Clinique Superdefense SK 40 -geelivoide 19 e. Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Super UV Fluid SK50+ -aurinkosuojaemulsio 15,90 e. Heliocare 360˚ Water Gel SK 50 -aurinkovoide 33 e.

8. Lisätehoa välineillä

Erilaiset kasvohierontavälineet ja yhä fiksummat kauneuslaitteet tehostavat ihonhoitoa. Gua sha -rullia saa jo ruokakaupoistakin.

Seuraava hitti ovat kahvalliset lasikuulat, joilla hierotaan pöhötys pois kasvoilta.

Kylmä laskee silmäpusseja. Se helpottaa myös kipuja, jos narskuttelet öisin hampaita tai kärsit vaikka poskiontelotulehduksesta. Lisäksi jäätävä hieronta napakoittaa ihoa tilapäisesti.

Kasvonaamiolaitteen sisälle asetetaan kertakäyttöinen kuitukasvonaamio. Sitten laitetta pyöritellään kasvoilla 90 sekuntia. Laitteen lämpö-, led-valo- ja sykäystekniikka imeyttävät naamion hoitavat aineet ihoon ja tehostavat niiden vaikutusta.

Aceology Ice Globe Facial Massager -kasvohierontapallot 48,05 e. Foreo Ufo Mini Smart Mask -kasvonaamiolaite 99 e.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2020.

Kommentoi »