Terve.fi

Sydäntaudit eivät taltu C-, E- eikä A-vitamiineilla

Sydäntaudit eivät taltu C-, E- eikä A-vitamiineilla
Sydäntautien oireilta ei välty vaikka C-, E- ja A-vitamiinilisiä söisi vuosikausia, osoittaa tuore yhdysvaltalaistutkimus. Kyseisten vitamiinien on toivottu ehkäisevän sydänoireita niiden antioksidatiivisten ominaisuuksien ansiosta, mutta lukuisista tutkimuksista huolimatta mitään tehoa ei ole todettu.
Julkaistu: 4.9.2007

Sydämensä terveyttä vaalivien kannattaakin syödä vitamiinilisien sijaan vihanneksia ja hedelmiä, sillä niitä paljon syövillä on havaittu muita vähemmän sydän- ja verisuonisairauksia.

Yhdysvaltalaisten tutkimuksessa 8 171 nelikymppistä naista nautti C -vitamiinia, E-vitamiinia ja beetakaroteenia eli A-vitamiinin esiastetta runsaan yhdeksän vuoden ajan. Naiset olivat tavallista alttiimpia sydänvaivoille, sillä he joko sairastivat sepelvaltimotautia tai heillä oli monia sydäntautien riskitekijöitä.

Uutispalvelu Duodecim

Copyright Duodecim 2007. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa. Kielto koskee materiaalin käyttöä frame-tekniikalla, linkittämällä suoraan tähän tiedostoon sekä kaikkeen muuhun toimintaan mm. cache- ja proxy-tekniikalla. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen muillakin tavoilla kielletään. Tämä koskee myös tulostusta ja tallennusta muuhun kuin yksityiseen käyttöön.

Kommentoi »