Terve.fi

Sydänmerkki - parempi valinta


Sydänmerkki kertoo tuotteen olevan tuoteryhmässään rasvan määrän ja laadun sekä suolan ja joissakin tuoteryhmissä myös kuidun ja sokerin määrän kannalta ravitsemuksellisesti parempi vaihtoehto. Sydänliitto myöntää merkin tuotteelle anomuksesta ja tällä hetkellä sen saavat vain pakatut tuotteet.

Käytettäessä Sydänmerkkiä apuna ostovalintoja tehdessä tärkeää on kuitenkin huomioida, että merkki on yrityksille maksullinen ja sen vuoksi läheskään kaikissa tuotteissa, jotka sen saisivat, sitä ei kuitenkaan ole. Tämän vuoksi on myös hyvä tutustua tuotteiden pakkausmerkintöihin ja siten löytää sydänystävälliset vaihtoehdot. Tuotteen sydänystävällisyydestä voidaan varmistua mm. vertaamalla tuotteen ravintoainesisältöä esimerkiksi rasvan määrän ja laadun sekä suolan määrän suhteen saman tuoteryhmän Sydänmerkki-tuotteeseen.

Joissakin kaupoissa Sydänmerkkituotteet on osoitettu kaupan hyllyjen reunassa olevilla “hyllypuhujilla”, jotka helpottavat Sydänmerkki-tuotteiden löytämistä muiden tuotteiden joukosta.

Lisätietoa Sydänmerkistä ja Sydänmerkki-tuotteista löytyy internet-sivuilta: www.sydanmerkki.fi

Julkaistu: 28.6.2007