Kauneus

Superruoat, joilla saat terveen ihon

Ihonhoitoon eivät riitä pelkästään ulkoiset apukeinot, vaan muutos lähtee syvemmältä.

Teksti Mika Luosujärvi
Kuvat Thinkstock
25.6.2015

Kun keho saa tarvittavia vitamiineja ja ravinteita, se näkyy kasvoiltasi. Kannattaa siis tarkistaa nämä Women´s Health -lehden ruoat, joilla saat ihosi loistamaan.

1. Mantelit 

Mantelit sisältävät runsaasti E-vitamiinia, joka ehkäisee ihon palamista auringossa. E-vitamiini toimii antioksidanttina ja ehkäisee soluja vahingoittavien ns. vapaiden radikaalien syntyä.

2. Porkkanat 

Porkkanoista on hyötyä silmille, sen kaikki tietävät. Mutta ihosi hyötyy vihanneksen sisältämästä A-vitamiinista ainakin yhtä lailla. Se nimittäin ehkäisee ihon uloimman kerroksen solujen liikatuotantoa.

3. Tumma suklaa 

Kyllä suklaasta on pieninä määrinä hyötyä ihollesi! Sen sisältävät flavonoidit vähentävät ihon karheutta ja suojaavat auringonvalolta. Muista kuitenkin: pari palaa päivässä riittää.

4. Pellavansiemenet 

Näissä siemenissä on muun muassa terveellisiä linoli- (omega 6 -rasvahappo) ja linoleenihappoja (omega 3 -rasvahappo), jotka vähentävät ihon ärtyneisyyttä ja punoitusta ja lisäksi kosteuttavat ihoa.

5. Vihreä tee 

Mihinpä vihreä tee ei pystyisi? Se sisältää antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään tulehduksia ja syöpäsolujen muodostumista. Antioksidanttipitoisuus kuitenkin putoaa teen viilentyessä, joten muista juoda se kuumana.

6. Ohdakeöljy 

Ohdakeöljyn on todettu auttavan vaikeiden iho-ongelmienkin – esimerkiksi ekseemien – hoidossa. Öljy auttaa erityisesti todella kuivan, hilseilevän ja kutisevan ihon hoitoon lukitsemalla vettä ihon pinnalle.

7. Pinaatti 

Pinaatti sisältää runsaasti foolihappoja, joiden on todettu ehkäisevän tehokkaasti syöpäsolujen syntyä.

8. Bataatti 

Bataatit ovat herkullisen makunsa lisäksi pakattu täyteen C-vitamiinia, joka on kollageenin valmistukselle elintärkeää. Ja mitä enemmän kollageenia, sitä sileämpi ja pehmeämpi iho.

9. Tomaatit 

Tomaateissa on runsaasti lykopeeniä, joka vastaa tomaatin punaisesta väristä. Tämä hivenaine auttaa parantamaan auringonvalon aiheuttamaa ihon ikääntymistä. Vaikutus on paras, kun kasvis lämmitetään. Kokkaa siis tomaattisi ennen syömistä optimaalisen lykopeenimääärän saamiseksi.

10. Tonnikala 

Purkkitonnikalassa on seleeniä, joka auttaa ihon kiinteydestä ja sileydestä vastaavan proteiinien säilymisessä.

Näiden ruokien lisäksi on paljon muitakin ruokia, jotka edesauttavat ihosi jaksamista niin talvella kuin kesälläkin. Kannattaa syödä esimerkkien lisäksi marjoja ja muita kasviksia sekä hedelmiä, jotka kaikki ovat pullollaan antioksidantteja.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi