Kauneus & Terveys

Suosikkibloggaaja Sofi Fahrman: Hyvä iho on tärkein

Suosikkibloggaaja Sofi Fahrman: Hyvä iho on tärkein

Ruotsalainen bloggaaja Sofi Fahrman on Escadan tuoksukasvo, joka ei uhraa kauneudelle ja treenille montaa minuuttia.
Teksti Hanna Pesonen
Kuvat Alejandro Lorenzo
Mainos

Ruotsalainen Sofi Fahrman, 38, on suosittu bloggaaja, yrittäjä – ja nyt myös Escadan uusi tuoksukasvo. Hän asuu 4-vuotiaan tyttärensä kanssa vuoroin Tukholmassa, New Yorkissa ja pienessä vuoristokylässä Sveitsissä. Tapasimme Sofin Helsingissä ja kysyimme, mikä hänelle on tärkeintä kauneudenhoidossa.

1. Tuoksu on tyyliä

Hajuvesi on aina ollut tärkeä osa tyyliäni. Oli suuri kunnia päästä Escadan Celebrate N.O.W -tuoksun kasvoksi. Kun minulle soitettiin asiasta tammikuussa 2017, luulin, että puhelu oli tullut väärään numeroon! Aiemmin Escadalla on ollut todella tunnettuja kasvoja.

Käytin Celebrate N.O.W -tuoksua pitkään jo ennen sen julkistamista ja moni kehui sitä. En kuitenkaan voinut kertoa uteliaille, mikä tuoksu oli kyseessä.

En ollut mukana kehittämässä hajuvettä. Jos olisin saanut päättää, olisin kuitenkin laittanut siihen täysin samat raaka-aineet. Tämä ei ole vain mainospuhetta, vaan todisteet löytyvät blogistani ajalta, ennen kuin edes tiesin tästä yhteistyöstä! Rakastan magnolian ja kanelin tuoksua.

2. Hehkuva iho 

Hyvä, hehkuva iho on minulle tärkein. Pääsin kasvojeni kanssa pitkään todella helpolla. Saatoin nukkua meikit naamalla ilman seurauksia ja unohtaa aurinkosuojan. Erityisen hyvin ihoni voi, kun asuin neljä vuotta Sveitsissä. Raikas vuoristoilma teki ihmeitä. Moni kysyi, mitä olen oikein tehnyt iholleni, kun se näyttää niin hyvältä. 

Nyt 38-vuotiaana tilanne on toinen. Joudun tekemään paljon töitä sen eteen, että ihoni pysyy kauniina. Käytän kuorivaa vaahtopuhdistusta ja paljon hehkutuotteita. Suosikkini on Peter Thomas Rothin 24 Gold -sarjan voide. Se tekee ihosta todella kuulaan.

Ihoni on kovilla myös siksi, että matkustan paljon. Asun kolmessa maassa. Lentokoneessa kosteutan kasvoja suihkeella ja pitkien lentojen jälkeen juon aina apteekin veteen liuotettavia Resorb-poretabletteja. Ne parantavat kehon nestetasapainoa. 

3. Manikyyri ja pedikyyri

Käytän paljon vaivaa kynsiini, sillä kynsilakka on tärkeä osa tyyliäni. Laitatan sormiin ja varpaisiin geelilakkaukset tai lakkaan kynnet itse. Minulla on oikeastaan kynsilakkagarderobi. Syksyllä käytän tummia ja keväällä vaaleita sävyjä. Suunnittelin äskettäin myös oman kynsilakkamalliston.

Sofi Fahrman (oik.) kertoi kauneusvinkkinsä Kauneus ja Terveys -lehden Hanna Pesoselle.

4. Pikatreenejä ja vähän sokeria

En usko kuureihin treenissä enkä ruokavaliossa, vaan suosin terveellistä elämäntapaa. Säännöllinen ateriarytmi on minulle tärkeä, joten syön aina kaksi lämmintä ateriaa. Ruoan skippaaminen ei tee hyvää verensokerille. Kun asuin New Yorkissa, aloin suosia enemmän luomua, lisäsin kylmäpuristettujen mehujen juontia ja vähensin punaisen lihan syöntiä.

Uskon, että kaikkeinvaarallisinta on sokeri. Olen havahtunut siihen lapsen myötä ja alkanut vältellä sitä. Leivomme kyllä kakkuja yhdessä ja hän saa suklaata muttei karkkia eikä limuja.

Luotan pikatreeneihin. Käytän mobiilisovellusta, jonka avulla teen 7-15 minuutin harjoituksia säännöllisesti pitkin viikkoa. Lisäksi laskettelen paljon. Tammikuussa lähden Kanadaan hiihtämään ja tarvitsen huippuvahvat jalat. Viime aikoina olen keskittynyt treenaamaan niitä.

5. Mukava ja nopea tyyli

Kauneusrutiinini oli yksinkertainen jo ennen lasta. Olen valmis viidessä minuutissa. Tärkeintä on, että iho näyttää hyvältä.

Arvostan tyylissä eniten mukavuutta. En ole muuttanut pukeutumistani lapsen myötä. Käytän yhä paljon korkokenkiä. MInulla on niin sanotut arkikorot, jotka näyttävät muiden mielestä korkeilta, mutta joita en itse edes huomaa!

Sofin blogia voi lukea osoitteessa: sofissnapshots.com

Julkaistu: 3.11.2017