Terve.fi

Suomalaisyritykselle miljoonarahoitus allergiarokotteen kehitykseen

Suomalaisyritykselle miljoonarahoitus allergiarokotteen kehitykseen
Desentum on saanut kerättyä lähes kahden miljoonan euron rahoituksen immunoterapeuttisen allergian hoitomuodon kehittämiseen. Lue lisää.
2.2.2017

VTT:n spin-off-yritys Desentum on saanut kerättyä lähes kahden miljoonan euron rahoituksen immunoterapeuttisen allergian hoitomuodon kehittämiseen. Yritys pyrkii kehittämään keinoja siitepölyallergian tehokkaaseen ja turvalliseen hoitoon.

Desentum on saanut kasaan yhteensä 1,85 miljoonaa euroa kehitystyötä varten. Rahoittajiin kuuluvat muun muassa VTT Ventures, Sto-Rahoitus, Cascara Ventures ja yrityksen perustajaosakkaat.

Pääosa rahoituksesta menee koivun tärkeimmän hypoallergeenin tuottamiseen kliinisiin kokeisiin tähtäävissä niin sanotuissa GMP-ohosuhteissa sekä prekliinisten ja kliinisten tutkimusten valmisteluun, Desentumin tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi tarkoitus on keskittyä ilmateitse kulkeutuvien allergeenien, kuten siitepölyn ja eläinallergeenien, tutkimukseen ja rokotekehitykseen. Yritys on saanut alkunsa VTT:n ja Itä-Suomen yliopiston allergeenitutkimuksesta.

– VTT:n, Itä-Suomen yliopiston ja Desentumin tutkimusryhmä on noin kymmenen vuoden ajan kehittänyt täysin uudentyyppistä immunoterapiaa allergiasta kärsivien potilaiden hoitamiseksi, Desentumin toimitusjohtaja Pekka Mattila kertoo tiedotteessa.

”Todellinen mahdollisuus lyhentää siedätyshoitojen kestoa sekä parantaa niiden turvallisuutta.”

Mattilan mukaan terapia perustuu tunnettujen allergeenien muokkaamiseen DNA-tekniikoita hyödyntäen niin, että niin sanotut hypoallergeenit toimisivat allergioilta suojaavan immuunivasteen käynnistäjinä. Laboratoriokokeissa malli on toiminut erinomaisesti.

Tämän uutisen tarjoaa Lääkäriportaali, joka on erikoisalakohtainen palvelu lääkäreille ja lääketiedettä opiskeleville. Palvelu tarjoaa koti- ja ulkomaisen lääketieteellisen uutispalvelun ilmaiseksi.

Kommentoi »