Mainos: Sabora Pharma

Silmät punoittavat, kutisevat ja vuotavat keväisin – mikä avuksi siitepölyallergiaan?

Kutiavat, punoittavat ja vuotavat silmät on tyypillinen siitepölyallergian oire. Silmissä ilmenevien siitepölyn aiheuttamien allergiaoireiden hoitoon suositellaan paikallishoitovalmisteita, joista silmäsuihke on erityisen vaivaton käyttää.

31.3.2023

Siitepölyn aiheuttamat kausiluonteiset allergiaoireet saattavat vaivata pahimmassa tapauksessa varhaisesta keväästä aina alkusyksyyn asti. Oireita ovat molempien silmien sekä silmäluomien punoitus, turvotus ja kutina, silmien ärsytys ja vuotaminen, lievä rähmiminen sekä valonarkuus.

Siitepöly aiheuttaa allergisoituneen henkilön silmissä allergisen sidekalvotulehduksen, jota hoidetaan ensisijaisesti paikallisesti. Oireita on perinteisesti lievitetty silmätipoilla, mutta saatavilla on uudenlaisiakin vaihtoehtoja, kuten helposti annosteltava Allervex-silmäsuihke.

Allergikon silmät kaipaavat hoitoa ja kosteutusta. Helposti annosteltava Allervex-silmäsuihke tuo avun niin siitepölyallergikoille kuin katu- tai eläinpölystä kärsivillekin.

Kuivat silmät ovat alttiimpia allergiaa aiheuttavan pölyn vaikutuksille kuin hyvin kostutetut silmät. Helppokäyttöinen Allervex-silmäsuihke sisältää PER-LIP® liposomimikrokapseleita ja hyaluronihappoa, jotka rauhoittavat ärtyneitä silmiä sekä pitävät silmät kosteina ja voideltuina. Suihke vahvistaa silmän pinnalla olevaa suoja- eli lipidikerrosta, jolloin ympäristön epäpuhtaudet, kuten siitepöly tai katupöly, eivät pääse silmään.

Suihkautus silmäluomelle riittää

Silmäsuihkeen käyttö on helppoa. Silmät suljetaan, ja molemmille luomille suihkautetaan vuorotellen 1–2 suihkautusta. Sopiva etäisyys on noin 10 senttimetrin päästä silmistä. Vaikuttavat ainesosat levittyvät luomilta silmän pinnalle, kun silmät avataan ja niitä räpytellään.

Allervex-suihketta voi annostella silmille useamman kerran päivässä, ja hoitoa tulee jatkaa vähintään 3–4 päivän ajan. Suihke vähentää tutkitusti allergisia silmäoireita ja päivittäistä allergialääkkeiden käyttöä.

Koska annostelutapa on hygieeninen, samaa suihkepulloa voi tarvittaessa käyttää useampi perheenjäsen. Allervex-silmäsuihke sopii kaiken ikäisille, mutta erityisesti alle kouluikäisten lasten kohdalla on hyvä konsultoida ensin lääkäriä allergiadiagnoosin varmistamiseksi.

Apua myös eläinallergian ja katupölyn aiheuttamiin oireisiin

Silmäoireiden aiheuttajan tunnistaminen ei ole aina yksinkertaista. Siitepölyn lisäksi samantyyppistä oireilua voivat aiheuttaa katupöly, sisäilmaongelmat tai eläinpöly. Myös näiden aiheuttamasta allergiasta kärsivät voivat saada apua Allervex-suihkeesta.

Jos oireita on vain toisessa silmässä tai silmissä esiintyy kipua, valonarkuutta, näön heikkenemistä tai voimakasta rähmimistä, kannattaa käydä lääkärillä varmistamassa, ettei kyse ole esimerkiksi bakteerin aiheuttamasta silmätulehduksesta.

Allervex-tuote on saatavana apteekista ja Askelterapia.fi-verkkokaupasta.

AllerVEX silmäsuihke on CE 0426 lääkinnällinen laite, valmistaja NTC Srl.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi