Terve.fi

Selkävaivat, niskakipu ja päänsärky – näiden vaivojen takana voi olla yllättävä syy

Selkävaivat, niskakipu ja päänsärky – näiden vaivojen takana voi olla yllättävä syy
Julkaistu: 15.11.2012

Vöiden, alusvaatteiden, hattujen ja käsilaukkujen ohella rintaliivit ovat suurin syypää ikäviin vaivoihin, kuten selkäkipuihin, niskan jäykkyyteen sekä jopa päänsärkyihin. Syynä on usein se, etteivät rintaliivit tue oikein, kerrotaan tässä The Telegraphin uutisessa.

Brittiläisen osteopatiajärjestön mukaan kuusi naista kymmenestä kärsii rintaliivien aiheuttamista kivuista. Lisäksi neljä naista kymmenestä on kokenut niska-, selkä- tai hartiakipuja painavan käsilaukun raahaamisen takia. Myös tiukat vyöt ovat syyllisiä esimerkiksi tunnottomuuteen sekä polttavaan tunteeseen ulkoreidessä, mikä voi johtaa yliherkkyyteen lämmölle suihkussa tai kylvyssä.

Asiantuntijoiden mukaan ihmiset ovat liian usein valmiita uhraamaan terveytensä muodin vuoksi.

– Potilaat ovat usein yllättyneitä, kun heille kerrotaan, että oireet voivat johtua käsilaukusta, kengistä tai muista vaatteista.

Natasha Hatwell Bravissimo-nimisestä rintaliiviliikkeestä kertoo, että naisten pitäisi tarkistuttaa rintaliiviensä koko säännöllisesti.

– Yleisin virhe on käyttää rintaliivejä, joiden kuppikoko on liian pieni ja ympärysmitta liian suuri. Tämä johtaa siihen, että paino siirtyy hartioille, joka taas aiheuttaa selkäkipuja, hän selittää.

Miehetkään eivät ole immuuneja vaatteiden aiheuttamille ongelmille. Liian tiukat hatut voivat johtaa päänsärkyyn, ja lantiota painava lompakko voi saada selän vääntymään, uutisessa huomautetaan.

Lue myös:

Kommentoi »