Voi hyvin

Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotte kukoistaa, kun saa nauttia tanssin hurmasta

Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotte kukoistaa, kun saa nauttia tanssin hurmasta
Toimittaja Riikka Smolander-Slotte nauttii tanssitunnilla diskosta ja lattarirytmeistä. Oivallukset arkiliikunnasta ovat lisänneet armollisuutta.
Julkaistu 15.2.2023

Voimaruoka

Olen ollut lapsesta saakka sitrushedelmien ystävä. Greipit, appelsiinit, mandariinit ja muut ovat suuri intohimoni ja herkkuni. Mitä kirpeämpää ja happamampaa, sen parempaa. Minut tunnetaan töissäkin siitä, että minulla aina mandariineja!

Kirja

Luen joka ilta rentoutuakseni. Minuun teki vaikutuksen Aki Hintsan Voittamisen anatomia. Sain siitä oivalluksia ja vinkkejä arkiliikkumiseen. 10 000 askeleen saavuttamisen ei tarvitse olla monimutkaista. Voin aloittaa pienestä, eikä heti tarvitse pyrkiä kovaan treeniin. Kaikki liike on hyväksi. Kirjassa on muutenkin loistavia ohjeita, kuten se, että teinien pitää antaa nukkua pitkään. Se on äidille hyvä synninpäästö.

Treeni

Aloitin vuosi sitten tanssiharrastuksen. Tunti on nimeltään Sweat & Dance, eli suomeksi hikoile ja tanssi. Joraamme diskoa ja lattareita, ja se on mahtavaa! Meillä on myös Opaskoirakoulun kautta elämäämme tullut labradorinnoutaja Silla, joka pitää meidät liikkeessä kiitettävästi. Koiran ottaminen on ollut perheemme paras päätös.

Guru

Ihailen paraurheilijoiden elämänasennetta. He ovat kertoneet minulle, kuinka ovat saaneet kiinni elämästä ja nousseet huippu-urheilijoiksi. Se vaatii sisukkuutta ja sinnikkyyttä. Heille voittaminen ei ole aina tärkeintä, vaan se, että voi osallistua ja liikkua toimintakykyisenä. Heidän esimerkkiinsä nojaan, kun tulee heikko hetki.

Voimalause

Hoen itselleni kaiken touhuamisen keskellä, että tee parhaasi, se riittää. Tästä muistutan myös lapsiani. Sisukkuutta ja tsemppiä pitää tekemisissä olla, eikä kannata luovuttaa heti, jos ei onnistukaan. Mitään ei kuitenkaan tarvitse vetää överiksi.

Riikka Smolander-Slotte

Urheilutoimittaja ja kirjailija Riikka Smolander-Slotte, 48, asuu Vantaalla puolisonsa, kahden tyttärensä ja Silla-koiransa kanssa. Häneltä on ilmestynyt vuonna 2022 kaksi kirjaa: nuortenromaani Armoton unelma ja tietokirja koripalloilija Awak Kuierista (Otava).

Kommentoi »