Voi hyvin

Reiki - lempeää kuin äidinrakkaus

Reiki - lempeää kuin äidinrakkaus
Reikihoidossa hoitajan kädet välittävät hyvää energiaa kehon ja mielen kipupisteisiin.
Julkaistu: 21.12.2018

Oloni on utelias, kun asetun makaamaan Christine Hultin hoitopöydälle. Tämä on ensimmäinen reikihoitoni. Olen silti itse antanut itselleni reikiä kymmeniä kertoja, sillä olen käynyt tämän hoitomuodon verkkokurssin. Opiskelu aloitetaan aina itsestä.

Christine antaa kiltin ja hyväntahtoisen vaikutelman. Täällä on helppo olla. Saan päälleni ohuen, lämpimän peiton. Christine asettaa kämmenensä ohimoilleni ja sormet otsalleni. Aluksi erotan hänen jokaisen sormensa, mutta nopeasti tunne muuttuu lämmöksi. Kädet vain ovat siinä, ja minä yritän olla ajattelematta mitään.

Kun kädet peittävät korvani, olo tuntuu hyvin turvalliselta. Kädet ovat niin kevyet, että melkein unohdan ne. Kun Christine asettaa ne niskani alle, mietin, onko pääni raskas. Saman tien antaudun hyvälle ololle. Ymmärrän, ettei minun tarvitse miettiä, miltä hoitajasta tuntuu.

Reikissä hoitaja välittää hoidettavalle universaalia energiaa sinne, missä sitä tarvitaan. Energia ei ole peräisin hoitajasta, vaan hän on välittäjä, jonka kautta energia kulkee.

Jokainen ihminen vastaanottaa tätä energiaa joka tapauksessa päivittäin, vaikkei olisi siitä tietoinen.

Christine kertoo, että hoidon voi aloittaa mistä kohtaa kehoa tahansa. Pää on yleensä hyvä siksi, että levoton mieli on hyvä rauhoittaa. Kun niskaa hoidetaan, tunnen lievää jomotusta otsassa ja sanon sen ääneen.

– Se on varmasti jokin vanha muisto, joka haluaa pois, Christine vastaa.

Christine tutustui reikiin 1980- luvun alussa, kun hänen 8-vuotias tyttärensä sairastui reumaan. Fysioterapeuttina Christine mietti, miten voisi lievittää tytön kipuja. Hän piti käsiään tyttärensä iholla, kuten kaikki äidit ovat lapsilleen tehneet kautta aikojen. Tyttären mielestä se auttoi, ja hän alkoi pyytää sitä varsinkin iltaisin. Se kannusti Christineä jatkamaan.

Sanana reiki tarkoittaa taivaallista energiaa. Reiki on äidinrakkauden ja taivaallisen energian välittämistä.

Hän alkoi opiskella reikiä Suomessa vierailleen japanilaissyntyisen Phyllis Lei Furumoton ohjauksessa.

Christine ihastui hoidon periaatteisiin, joissa korostetaan vihan ja turhan huolestumisen välttämistä, toisten ihmisten kunnioittamista, rehellisyyttä ja kiitollisuutta.

Vasta opintojen myöhemmässä vaiheessa Christine alkoi todella ymmärtää reikin hengellistä puolta. Se on enemmän kuin vain hoitomuoto.

– Taivaan, maan ja ihmisten välillä on yhteys. Vaikka reikissä puhutaan taivaasta, se ei ole uskonnollinen oppi. Erilaiset uskonnot viihtyvät alemmassa taivaassa, mutta ihmisen koti on ylempi taivas.

Hyvää energiaa käsistä

Mitä: Japanissa 1800-luvulla syntynyt hoitomuoto, jota kutsutaan Usuin luonnollisen parantamisen menetelmäksi. Reikillä hoidetaan ihmistä kokonaisvaltaisesti, sekä fyysisiä vaivoja että tunne-elämään liittyviä epätasapainotiloja.

Miten: Reikihoitoa annetaan laittamalla kädet hoidettavan iholle tai pitämällä niitä hieman irti kehon yläpuolella. Hoitaja virittäytyy opiskeluvaiheessa vastaanottamaan reikienergiaa, joka on sen jälkeen aina hänen käytettävissään. Hoitaja on vain energian välittäjä. Energia menee sinne, missä sitä tarvitaan. Reikiä voidaan antaa myös etänä sopimalla ajankohta etukäteen.

Missä: Hoitolat ja yksityiset ammatinharjoittajat antavat reikihoitoa. Reiki sopii kaikille iästä riippumatta. Sitä voidaan antaa myös kotieläimille.

Kun hoito etenee kohti jalkoja, Christine sanoo tuntevansa lantion seudulla lievää epätasapainoa. Kerron, että jalkani ovat hieman eripituiset ja lantio sen vuoksi vähän vinossa.

Christine kysyy, kumpi jalka on ongelmallinen. Hän kertoo, että vasenta puolta pidetään usein naisellisena ja oikeaa puolta miehisenä puolena. Pohdimme, olenko yksinhuoltajana joutunut voimistamaan miehisiä rooleja itsessäni liikaa.

Hoitajalle voi puhua asioistaan, jos haluaa, mutta ei ole pakko. Christine ei koskaan kirjoita asiakkaidensa tarinoita ylös. Niitä käsitellään sitä mukaa kun ne nousevat esiin.

Alamme jutella siitä, miten vaikeat lapsuuden kokemukset yhä vaikuttavat elämäämme. Christine kysyy, mikä voisi olla ratkaisu väsymystä aiheuttavaan kotitilanteeseen. Se pakottaa minut miettimään omia reaktioitani. Olisiko aika päästää irti menneisyydestä?

Tunnen miellyttävää lämpöä. Hoitajan käsiä en enää edes muista, ne ovat niin luontevat. Tässä on mukava maata ja ottaa vastaan. Christinen mielestä reikille on vaikea löytää sanoja.

– Mitä on puhdas taivas? Se vain on. Parasta on, että voimme saavuttaa täyden läsnäolon tilan omilla valinnoillamme. Voimme aina valita rakkauden pelon sijasta. Ego valitsee pelon sanelemia asioita, mutta henki valitsee puhtaan rakkauden.

– Mielenrauha on tärkein opettaja ja auttaa muistamaan, mikä on merkityksellistä tässä elämässä. Jos koen olevani epätasapainossa, teen reikiä itselleni. Hoidan yleensä ensin pääni. Koko kehoa ei ole pakko käsitellä samalla kertaa.

Reikissä ei muutenkaan ole mitään pakkoja, vaan se virtaa itsestään. Energia menee aina oikeaan paikkaan. Mitään rituaaleja Christine ei hoitoon liittyen tee eikä käsittele chakroja.

Reikissä viehättää sen yksinkertaisuus. Se on lahja, sillä välittäessäni energiaa saan sitä itsekin.

Minulle tulee hyvin lämmin ja siirrän peittoa syrjään. Kun jalkaterätkin on käsitelty, oloni on levollinen. Tällä kertaa minua ei itkettänyt, kuten joskus on käynyt omassa reikikäsittelyssäni. Itkukin on Christinen mielestä hyvä asia. Se on kuin sade, jota tarvitsemme välillä puhdistuaksemme.

Christine Hult on eläkkeellä oleva fysioterapeutti

Perehtynyt reikin lisäksi myös akupunktioon, vyöhyketerapiaan, joogaan ja meditaatioon. Hän antaa edelleen reikihoitoa ja pitää kursseja.

”Reikille ei löydy edes sanoja, se vain on. Se on täydellisen läsnäolon mielentila, puhdas taivas.”

Vastaanotto Espoossa, tunnin hoito 50 e. chrisse.hult@gmail.com, 044 555 9697

Juttu on julkaistu Voi hyvin -lehden numerossa 7/2018.

1 kommentti