Terve.fi

Pussailu ja seksi - näin nämä kivat touhut laihduttavat!

Pussailu ja seksi - näin nämä kivat touhut laihduttavat!
On monta syytä harrastaa seksiä. Seksi esimerkiksi on yksi parhaista tavoista kuluttaa energiaa. Se ei ehkä ole tehokkain tapa, mutta varmasti yksi mukavimmista.
Julkaistu: 12.2.2012

Energiankulutus on ikäänkuin bonusta yhteisen kivan lisäksi.

Everydayhealth.comin mukaan yhdyntä kuluttaa noin 100-200 kilokaloria pariskunnasta riippuen. Se kuitenkin tarkoittaa pelkkää yhdyntää, ja seksiin kuuluu paljon muutakin. Tässäpä useimmat seksin vaiheet ja niiden energiankulutus reilu 70 kiloa painavalle naiselle.

1. Pussailu. Psykologi Carole Liebermanin mukaan intensiivisyydestä riippuen tunnin pusuttelusessio voi kuluttaa jopa 85 kilokaloria.

2. Esileikki. Esileikki on todella laaja käsite ja se käytännössä kattaa kaikki ne asiat, jotka johtavat itse yhdyntään. 15 minuuttia polttaa kuitenkin Liebermanin mukaan noin 25 kilokaloria.

3. Anna partnerillesi hieronta. Hellä hieronta toiselle saa energiaa palamaan noin 80 kilokalorin tuntivauhtia, joten kannattaa myös vaihtaa vuoroja!

4. Tanssikaa! Ennen edellä mainittuja vaiheita voitte vaikka pistää jalalla koreaksi ja se jopa kannattaa, sillä tanssiminen on tehokasta kevyeksi liikunnaksi: se kuluttaa vähintään 170 kilokaloria puolessa tunnissa.

5. Menkää loppuun asti, sillä orgasmin saavuttaminen polttaa vielä ylimääräiset 60-100 kilokaloria.

Lue lisää:

Kommentoi »