Kauneus & Terveys

Papu-omena-juustosalaatti

Papu-omena-juustosalaatti

Raikas ja maukas salaatti syntyy pavuista, omenasta ja juustosta.
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Papu-omena-juustosalaatti (4 annosta, liotus 8-10 tuntia + keittoaika 45-90 min + 30 min)

1 ½ dl valkoisia papuja1 ½ dl härkäpapuja4 perunaa2 omenaa½ purjo200 g kovaa juustoa (keltainen cheddar)salaattisekoitusta (viinisuola heinä, rukola, jääsalaatti ja vuonankaali)

Kastike:

1 dl öljyä1 ½ valkosipulia6 rkl sitruunamehuahyppysellinen sokeria½ tl suolaa¼ tl mustapippuria

1. Liota papuja yön yli, huuhtele ja keitä ohjeen mukaan kypsiksi.

2. Keitä perunat kypsiksi tai käytä edellisenä päivänä keitettyjä.

3. Leikkaa omenat kuorineen lohkoiksi, ja laita sitruunamehua päälle, etteivät ne tummu.

4. Halkaise purjo ja pese se hyvin. Hienonna purjosta valkoista  ja vihreää osaa. Leikkaa juusto pieniksi suupaloiksi. 

5. Tee kastike. Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu valkosipuli, mehu ja mausteet. Kaada puolet kastikkeesta vähän lämpimien papujen päälle ja anna maustua.

6. Laita salaattia jokaiselle lautaselle, lado päälle viipaloitua perunaa, omenalohkoja, purjoa ja juustoa. Ripottele päälle vielä marinoituja papuja ja kastiketta.

Vinkki! Salaattiin sopivat myös viinirypäleet ja viikuna sekä pähkinä- ja siemensekoitukset.

Julkaistu: 29.9.2015