Terve.fi

Päiväkirjan pito auttaa syövän jälkihoidossa

Päiväkirjan pito auttaa syövän jälkihoidossa
Päiväkirjan päivittäinen kirjoittaminen ja positiivisen pohjavireen säilyttäminen tekstissä helpottavat kivessyövän jälkihoidossa, linjaa tuore pilottitutkimus.
Julkaistu: 22.9.2011

Tutkimuksessa 48 kivessyöpää sairastavaa miestä jaettiin kolmeen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä kirjoitti syövän hoidosta ja kokemuksistaan positiiviseen sävyy, toinen negatiivisesti ja kolmas ryhmä kirjoitti mitä mieleen juolahti. Myöhemmin tutkijat kyselivät miehiltä heidän hyvinvoinnistaan ja seksuaaliterveydestään, jotta päiväkirjan mahdollisia tuomia etuja voitaisiin huomata.

Health.comin mukaan päiväkirjassaan muiden asioiden käsitteleminen tai negatiiviseen sävyyn paranemisestaan ja tarkkailusta kirjoittaminen eivät tuo hyötyjä paranemiseen, kun taas positiivisesti kirjoittaneet huomasivat henkistä piristymistä.

Aikaisemmissa tutkimuksissa kivessyöpäpotilaiden on todettu sairastuvan todennäköisesti masennukseen tai ahdistukseen. Lisäksi kemoterapialla on todettu olevan negatiivinen vaikutus seksuaaliterveyteen.

Tutkijat kertovatkin, että heidän tutkimuksensa pohjustaa mahdollisten psyykkisten hoitomuotojen yleistymistä syövän jälkihoidossa, sillä ihminen voi omalla psyykkeellään pystyä mitä ihmeellisimpiin suorituksiin.

Lähde: Health.com

Kommentoi »