Terve.fi

Onko laihduttaminen sittenkään terveellistä?

Onko laihduttaminen sittenkään terveellistä?

Mainos

com -sivustolla kauneuden ja terveyden asiantuntija Kat Kim kertoo, miksi kannattaisi tuulettaa ajatuksia tästäkin asiasta.

Kimin mukaan oman kehonkuvan muokkaaminen alkaa viedä sitä enemmän aikaa, mitä enemmän peilikuva ahdistaa. Aloitetaan tehotreenit, ruokavalio muokataan uusiksi ja ollaan tietoisia itsestään koko ajan. Voiko tällainen olla terveellistä? Usein elämäntaparemontti ryhtyykin tuottamaan tuloksia. Usein käy kuitenkin niin, että into lopahtaa, ja kaikki menetetyt kilot tulevat takaisin korkojen kera.

Kaikki hyvät aikeet laihtua saattavat kuitenkin kääntyä meitä itseämme vastaan. Kun jatkuvasti tarkkailee itseään, ja kiinnittää huomiota itselleen epäedullisiin asioihin, se alkaa nakertaa itsetuntoa ja itseinho on läsnä yhä enemmän. Lopulta elämästä alkaa huomata enemmän vain negatiivisia asioita.

Moni luottaa siihen, että oma elämä muuttuu paremmaksi, kun laihtuu. Moni ajattelee, että kun onnistuu luopumaan herkuista ja elää tiukalla itsekurilla, elämä muuttuu paremmaksi. Mutta ihmismieli on rakennettu siten, että osa meistä kaipaa sitä, mitä ei saa. Lopulta elämästä alkaa huomata juuri sen, mistä yrittää kieltäytyä. Ja tämä kierre saattaa saada henkisen voinnin huonommaksi.

Kim kirjoittaa, että jokaisen olisi hyvä miettiä, miksi haluaa laihtua. Jos kyse on ulkoisista paineista, kannattaisiko harkita uudemman kerran, ja keskittyä sen sijaan hyväksymään itsensä sellaisena kuin on? Kimin mielestä tulisi keskittyä enemmän siihen, miltä uusi olo tuntuisi itsestä. Jokaisen laihduttajan kannattaisi keskittyä siihen, mitä itse haluaa, kuin siihen mitä ei halua.

Kim neuvoo, että jokaisen laihduttajan kannattaisi keskittyä asian positiivisiin puoliin. Näin jaksaa paremmin toteuttaa elämäntapamuutosta. Tuloksetkin paranevat, kun ne on saavutettu positiivisemmalla asenteella.

Julkaistu: 13.9.2012