Nuori, näin ihoa kannattaa hoitaa!

Nuori, näin ihoa kannattaa hoitaa!
Oletko ihonhoidosta kiinnostunut nuori tai sellaisen vanhempi? Lue, millaisilla tuotteilla ihoa kannattaa hoitaa.
Julkaistu 7.9.2017
  1. Puhdista hyvin. Pelkkä vesipesu kasvoille ei riitä, koska teini-ikä vilkastaa talintuotantoa. Moni aloittaa samaan aikaan myös meikkaamiseen. Valitse puhdistustuote ihotyypin mukaan. Jos iho ei erityisesti rasvoitu eikä siinä ole finnejä, vältä liian kuivattavia tuotteita. Jos kärsit epäpuhtauksista, valitse niitä hillitsevä tuote ja puhdista iho myös aamulla iholle kertyvän talin vuoksi. Kasvovettä on hyvä käyttää jo siksi, että sen avulla näkee, onko putsari riittävän tehokas. Vanulappuun ei saisi jäädä lainkaan likaa eikä meikkiä! Älä mene koskaan nukkumaan meikit kasvoilla. Se on paras kauneusrutiini, jonka voit omaksua. Meikki olisi hyvä poistaa myös ennen treeniä vaikka kasvojenpuhdistusliinalla.
  2. Älä sivuuta aknea. Jos finnejä on paljon, ne häiritsevät ja niitä on vaikea hoitaa kotona, kannattaa mennä ihotautilääkärille. Hoitamattomasta aknesta voi jäädä pahat arvet ihoon. Apteekissa myydään myös reseptittömiä tuotteita aknen hoitoon. Älä epäröi kysyä apua henkilökunnalta.
  3. Kuori. Kaikkia ihotyyppejä kannattaa kuoria, myös kuivaa ihoa. Kuori etenkin, jos iho on pintakuiva tai talista tukkoinen. Rakeeton happokuorinta on turvallinen valinta kaikille ihotyypeille, koska se poistaa kuollutta solukkoa ja voi autta hillitsemään talintuotantoa. Jos iho on todella herkkä, kokeile kuorintaa ensin varoen. 1-2 kuorintaa viikossa riittää. Muista kosteuttaa iho hyvin kuorinnan jälkeen.
  4. Kosteuta. Kaikki ihotyypit tarvitsevat kosteutta, myös rasvainen iho. Valitse sille öljytön kosteuttaja, kuten hyaluronihappo. Se sopii hienosti pojillekin! Myynnissä on myös paljon mattapinnan antavia, kevyitä kosteusvoiteita, jotka eivät tuki ihoa. Yksittäiset finnit kannattaa kuivattaa paikallisesti täsmätuotteilla, ettei terve iho kuivu liikaa. Kerran pari viikossa voit hemmotella ihoasi kasvonaamiolla: kosteuttavalla tai puhdistavalla.
  5. Älä ahnehdi anti age -raaka-aineita  liian aikaisin. Ne saattavat olla liian ravitsevia ja tukkia ihon – tai kalliit tuotteet voivat yksinkertaisesti mennä hukkaan nuorella iholla. Äidin voidetta ei siis välttämättä kannata lainata, vaikka se olisikin ihana! Nykyään nuorille on paljon omia, kivoja ihonhoitosarjoja, joiden raaka-aineet sopivat nimenomaan alle/päälle parikymppiselle iholle.
  6. Aloita silmänympärysvoiteen käyttö parikymppisenä. Alueen iho on ohut ja kokee mekaanista rasitusta esimerkiksi, kun silmämeikkiä poistetaan. Tummat silmänaluset ja silmäpussit voivat vaivata jo nuorena, sillä pulmat ovat osin rakenteellisia ja osin elintavoista johtuvia.
  7. Suojaa auringolta. Aurinkosuoja on tärkeä ottaa käyttöön jo nuorena, sillä valovauriot “kertyvät” ihoon ja tulevat esiin esimerkiksi juonteina ja pigmenttiläiskinä vasta vanhempana. Tuotevalikoima on laaja, joten jokaiselle ihotyypille löytyy sopiva suojavoide tai -geeli. 

Kokeile näitä:

Öljytön, kuoriva puhdistusgeeli puhdistaa ja kuorii, muttei jätä ihoa kiristäväksi. Cliniquen nuorille suunnatun linjan Pep-Start 2 in 1 Exfoliating Cleanser 29 e.

Kiiltoa hillitsevä kasvovesi vähentää epäpuhtauksia, kun sitä käyttää säännöllisesti. Lumenen nuorelle iholle tarkoitettu, vegaaninen Nordic Chic! Zap That Oil! Skin Tonic 7,50 e.

Hauska kuitukasvonaamio rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa 10-20 minuutissa. Holika Holikan kertakäyttöinen Baby Pet Magic Mask Sheet 3,95 e, bearel.fi.

Tehokkaasti kosteuttava, hyaluronihappoa sisältävä, öljytön tiiviste sopii kaikille ihotyypeille. Vichyn Minéral 89 Skin Fortifying Daily Booster 23,50 e, apteekit.

Hajusteeton, öljytön geelivoide hillitsee epäpuhtauksia, kosteuttaa ja antaa mattapinnan. ACOn Spotless Daily Moisturiser 9,50 e, apteekit.

Finnejä desinfioi ja kuivattaa sekä tulehdusta estää salisyylihappoa sisältävä paikallishoitokynä. Avènen Cleanance Spot Treatment -kynä 14,30 e, apteekit.

Loistava meikki nuorelle iholle on jokaiseen ihon sävyyn sulautuva, kosteuttava värivoide. Shiseidon milleniaaleille suunnatun WASO-linjan öljytön Color-Smart Moisturizer 43,50 e.

Lue myös:

Kommentoi »