Voi hyvin

Näyttelijä Elena Leeve: "Anoppini on guruni"

Näyttelijä Elena Leeve: "Anoppini on guruni"
Näyttelijä Elena Leeve aloitti toisen lapsen syntymän jälkeen joogan, koska anoppi rohkaisi. Mitä Elena saa joogasta? Millä hän puolestaan pääsee eroon jännityksestään?
Julkaistu: 15.5.2020

Guru

Anoppini Ria Karhila houkutteli minut takaisin joogasalille toisen lapseni syntymän jälkeen. Häneltä saatu konkreettinen apu merkitsi paljon, sillä hän kävi harjoitukseni aikana vaunulenkeillä vauvan kanssa.
Yhteinen kiinnostuksemme astangajoogaa kohtaan on yhdistänyt meitä. Rialta olen myös oppinut lempeyden ajatuksen – oman kehon kuunteleminen on joogaharjoituksen aikana tärkeää. Harjoitusta tehdään, jotta päästään rentouden tilaan.

Treeni

Joogaan hiljaisuudessa, sillä muuten arjessa on paljon hälyä. Teen harjoitusta kotona ja joogasalilla. Harjoitukseni voi kestää kaksikin tuntia, jos ei ole kiire.
Loppurentoutuksessa saatan helposti nukahtaa. Jos en ole ehtinyt joogata, sekä pää että keho tuntuvat tukkoisilta.

Voimaruoka

Nuorin lapsistani pyytää minua aina tekemään tomaatticashew-pastakastiketta, josta on tullut perheemme yhteinen turvaruoka. Se maistuu kaikille.
Olen huono kokeilemaan uusia reseptejä, joten tätä hyvää ja helppotekoista kastiketta syömme kerran viikossa.

Kirja

Georg Haddenbachin Mitä unet paljastavat -kirja löytyy meiltä kotoa eri paikoista, joskus se on eteisessä, toisinaan vessassa. Siihen tulee tartuttua usein.
Näin juuri unta ikkunalasin rikkoutumisesta, ja siitä oli synkkä tulkinta kirjassa. Muistan kuitenkin, etten saanut unessa lasia rikki, vaan se jousti.

Motto

Eräässä teatteriproduktiossa meitä jännitti tanssiminen, jolloin koreografimme sanoi: ”Ajatelkaa vain, että jokainen liike on okei, se on okei, tämä on okei, minä olen tämmöinen.”
Huomaan, että olen käyttänyt sitä muissakin tilanteissa rentouttaakseni mieleni. Joskus saatan jännittää esitystä kovasti.
Näyttelijä Elena Leeve, 37, on mukana Kansallisteatterin Sinivalas-näytelmässä ja Rakkautta ennen valomerkkiä -elokuvassa.
Leeve asuu Helsingissä 4- ja 6-vuotiaiden lastensa ja puolisonsa kanssa.
Juttu on julkaistu Voi hyvin -lehdessä 3/2020.
Kommentoi »