Kauneus ja Terveys

Nämä 6 arkipäiväistä asiaa aiheuttavat finnejä

Nämä 6 arkipäiväistä asiaa aiheuttavat finnejä
Kysyimme asiantuntijoilta, miten arkipäiväiset asiat vaikuttavat näppylöiden muodostumiseen.

1. Kasvojen kuorinta 

Normaali ihoiselle riittää rakeellinen kuorinta kerran viikossa. Rakeeton, entsymaattinen kuorinta on hellävaraisempi, joten sillä voi kuoria useamminkin.

Kuorinta pehmentää ihoa ja avaa ihohuokosia, mikä helpottaa ihon puhdistamista ja edistää uudistumisprosessia.

Liiallinen kuorinta voi ärsyttää ja aktivoida ihoa niin, että finnejä tulee lisää. Kokeilemalla löytää itselle sopivimmat tuotteet. 

2. Kännykän näyttö 

Likainen kännykän näyttö voi lisätä kasvojen epäpuhtauksia. Kännykän näyttöön kertyy likaa ja rasvaa käsistä.

Finnien muodostumiseen vaikuttaa se, miten paljon kännykkään puhuu ja kuinka likaisia puhelin ja kädet ovat.

Kasvoja ei siis kannata kosketella kuin puhtailla pestyillä käsillä. Kännykän näyttö on hyvä pyyhkäistä puhtaaksi säännöllisesti desinfioivalla liinalla.

3. Meikkisiveltimet 

Meikkisiveltimet pitää säännöllisesti miedoilla pesuaineilla. Likaiset siveltimet lisäävät finnejä.

Ennaltaehkäise näppyjen muodostumista käyttämällä siveltimiä vain puhtaille kasvoille. 

4. Hormonaaliset syyt 

Hormonaaliset muutokset, kuten ikä, raskaudet ja stressi näkyvät kehossamme sisäisesti ja ulkoisesti.

Näppyjä tulee useimmiten eniten teininä. Joillekin voi puhjeta aikuisiän akne 30–40-vuotiaana, vaikka eivät olisi kärsineet finneistä aikaisemmin.

On normaalia, että juuri ennen kuukautisia tai aivan niiden ensimmäisinä päivinä esiintyy epäpuhtauksia normaalia enemmän.

Raskauden aikana toisten iho voi paremmin kuin tavallisesti. Osalla hormonit saavat aikaan näppyjä, etenkin raskauden alkuvaiheessa.

5. Pyyhkeet ja lakanat 

Likaiset pyyhkeet ja tyynyliinat kasvoja vasten voivat lisätä ihon epäpuhtauksia ja tulehduksia.

Pyyhkeet ja lakanat tulisi vaihtaa puhtaisiin säännöllisesti. Vaikeissa aknetapauksissa tyynyliinan vaihtamista suositellaan jopa päivittäin.

6. Ruokavalio 

Hiilihydraattipitoinen ruoka, etenkin valkoinen sokeri, saattaa lisätä ihon tulehdusta ja talintuotantoa.

Myös rasvaisen ruuan on havaittu vaikuttavan finnien syntyyn. Sen lisäksi, että rasva kertyy kehoon, se voi näkyä iholla näppyinä.

Alkoholin suorasta vaikutuksesta ihon kuntoon ei ole varmaa tietoa. Kuitenkin alkoholin välilliset vaikutukset, kuten valvominen, epäsäännöllinen ruokarytmi ja ihonhoidon laiminlyönti vaikuttavat ihon epäpuhtauksiin. 

Kokeile näitä tuotteita finneihin: 

Antibakteerista hopeaa sisältävä Cellucurin Purity Roll-On -iho-ongelmien täsmähoitotuote rauhoittaa tulehtunutta ja epäpuhdasta ihoa. 25 e/10 ml, kauneushoitoloista.

Ihon pienet virheet peittävä Mary Cohrin Stop Imperfections -täsmävoide puhdistaa ja kuivattaa näppylät sekä tasapainottaa talineritystä. 29,95 e/15 ml, kauneushoitoloista.

Rasvoittuvalle ja sekaiholle sopiva Lumenen Matt Touch -syväpuhdistava puhdistusgeeli pesee kasvot tehokkaasti ja ehkäisee epäpuhtauksien muodostumista. 8,90 e/150 ml.

Alkoholiton Patykan Witch Hazel Water Toning Lotion -tasapainottava kasvovesi supistaa ihohuokosia ja raikastaa ihoa. 30 e/150 ml.

Asiantuntijoina Sky-erikoiskosmetologi Maarit Leikoski ja Sky-Cidesco -kosmetologi Leena Kouhia, Kauneushoitola Maarit Leikoski Oy www.maaritleikoski.fi

Julkaistu: 13.1.2016
Kommentoi »