Terve.fi

Näin valitset aurinkovoiteen lapsellesi

Näin valitset aurinkovoiteen lapsellesi
Ennen kuin hankit aurinkovoiteen, varmista ettei lapsi ole sille allerginen. Muista myös tarpeeksi korkea suojakerroin!
Julkaistu: 20.6.2011

1. Valitse lapsellesi aurinkorasva sen suojakertoimen mukaan. Suojakerroin kertoo, kuinka tehokkaasti rasva suojaa ihoa UV-säteiltä. UV-säteet ovat näkymättömiä auringon säteitä, jotka polttavat ihosoluja niiden imettyä itseensä liikaa energiaa.

2. Valitse aurinkorasva, jonka suojakerroin on välillä 15–30. Keskivertoaikuiselle suojakerroin 15 on tyypillinen, mutta lapsen herkän ihon takia on parasta valita korkeampi kerroin. Kuuden kuukauden ikäisille ja sitä vanhemmille lapsille kannattaa valita laajaspektrinen aurinkorasva, joka suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä.

3. Varmista, ettei lapsesi ole rasvalle allerginen. Testaa rasvaa pienelle ihoalueelle, ennen kuin levität sitä lapsen koko iholle. Jos havaitset punoitusta tai ärsytystä, voit hankkia luonnonmukaisen aurinkorasvan, jossa ei ole kemikaaleja.

4. Valitse pienelle vauvalle aurinkorasva, jonka suojakerroin on 30 tai enemmän. Pikkuvauvan aurinkorasvassa pitäisi olla sinkkioksidia ja titanium dioksidia. Siinä ei saa olla kemikaaleja tai hajusteita.

5. Hanki rasva, joka kuivuu nopeasti. Rasvan pitäisi olla myös hikeä hylkivä ja veden kestävä, eikä se saisi kerääntyä lapsen ihohuokosiin.

6. Käytä fysikaalista aurinkosuojaa. Fysikaalinen aurinkosuoja voi olla kemiallista suojaa parempi valinta niin lapselle kuin aikuisellekin. Fysikaalisia aurinkosuojia löytyy useiden luomukosmetiikkamerkkien valikoimista.

Kommentoi »