Terve.fi

Näin teet kylppäristäsi kylpylän

Näin teet kylppäristäsi kylpylän
Miten saisit nauttia kotonasikin kylpylän rentouttavasta ilmapiiristä? Vastaus on helppo – tuunaamalla kylpyhuonettasi! Näillä WebMD.com -sivuston ohjeilla saat glamouria kylpyhuoneeseesi! Osa ratkaisuista vaatii valuuttaa, mutta monia muutoksia voit tehdä myös kotoasi löytyvillä tarvikkeilla.
Julkaistu 4.6.2010

1. Vaihda suihkusuutin hierovaksi

Suihkusta saa virkistävän, kun käyttää erilaisia suihkusuuttimia. Markkinoilla on monenlaisia suuttimia hierovista pyöriviin malleihin.

2. Mene saunaan tai höyrykylpyyn

Lämmin ja kostea ilma tekee hyvää iholle. Jos sinulla on sauna, voit käyttää saunassa erilaisia kiuastonttuja tai muita ilmaa kosteuttavia tarvikkeita. Halutessasi voit myös asentaa kotiisi höyrysuihkun, erillisen kopin jossa voit nauttia vesihöyryn hellivästä vaikutuksesta. Suihkusuuttimiin saa myös vesisumua tuottavia suihkunpäitä.

3. Suunnittele valaistus

Kylmä ja kelmeä valo ei houkuttele kylppäriin. Suunnittele valaistus uusiksi. Kokeile värjättyjä polttimoita tai led-valoja. Voit myös asentaa himmentimen kylpyhuoneeseesi.

4. Pikatuunaus: Kynttilät ja aromaattiset tuoksut

Jos suurempi remonteeraus ei houkuttele, kynttilänvalokin on oiva keino saada kylpyhuoneeseen tunnelmaa. Käytä kylpyhuoneessa myös aromaattisia tuoksuja: esimerkiksi laventeli rentouttaa. Kokeile myös jasmiinintuoksua, patsulia, katajanmarjoja tai pelargonian tuoksua.

5. Sijoita luksukseen: hanki lattialämmitys

Kylmälle lattialle astuminen lämpimän suihkun tai kylvyn jälkeen voi olla iljettävä kokemus. Jos haluat kuninkaallisen tunteen kylppärissä, remontoi sinne lattialämmitys. Voit myös kokeilla lattialämmitysmattoa.

6. Hanki poreamme

Jos olet aikeissa uudistaa kylpyhuonettasi tai ammettasi, voisit harkita poreversion hankkimista kotiisi. Porekylpy rentouttaa lihasten lisäksi mieltä.

7. Pikkukorjaus: höyrystymättömät peilit

Tuunaa peilisi kirkkaiksi. Vaihda peilisi höyrystymättömäksi versioksi. Tämä tapahtuu lisäämällä peiliin kalvo, joka estää sen sameutumisen vesihöyrystä. Joitakin peilejä voi myös lämmittää niin, ettei kosteus tiivisty niiden pintaan.

8. Hanki lämmitetyt pyyhetelineet

Mikä olisi ihanampaa kuin lämmin, pehmeä pyyhe suihkun ja kylvyn jälkeen? Tämä onnistuu lämmitetyllä pyyhetelineellä. Voit katsastaa eri vaihtoehtoja vaikkapa netistä.

9. Uudista ilmettä uusilla kalusteilla

Joskus kylppäriremontti ei tarvitse mitään suureellista – esimerkiksi uudenlainen hana voi muuttaa kylpyhuoneen ilmettä kunnolla. Voit uudistaa kylpyhuonettasi myös uusilla matoilla, kasveilla, suihkuverhoilla, koristeilla jne. Vain mielikuvitus on rajana!Lue lisää:

Tän jutun mukaan stressi helpottaa tosi monin eri tavoin (liikunta, valo, nauru, syvään hengitys). auttaaks noi jutussa mainitut keinot teitä vai onks olemassa muita vielä parempia tapoja jotka on jääny tossa mainitsematta? Nauru auttaa mun mielestä mut aika harvoin stressaantunutta ihmistä naurattaa nii tuskin väkisinkää voi alkaa nauraa… ei siitä kai apua olis edes jos se ilo ei oo aitoa….luulis näin. – Daina

Mikä helpottaa Sinun stressiäsi? Keskustele aiheesta Kimalluksen keskustelupalstalla! Stressistä eroon

Kommentoi »