Terve.fi

Näin suojaat lapsesi ihon auringolta

Näin suojaat lapsesi ihon auringolta
Julkaistu: 15.6.2012

Pohjois-Kalifornialaisen Lucile Packard -lastensairaalan lastenlääkäri ja tutkija Alfred Lane muistuttaa ihon ruskettumisen olevan merkki UV-säteilyn aiheuttamasta ihon vaurioitumisesta.

- Valitettavasti vartalo ei unohda tapahtunutta vahinkoa. Vaurioita kerääntyy lapsuudesta nuoruusikään ja aikuisuuteen ja se voi johtaa ihosyöpää, Lane totesi lastensairaalan tiedotteessa.

Myös ihotautien professorina toimiva Lane antaakin muutamia käytännön vinkkejä erityisesti lasten ihon varjelemiseen auringon aiheuttamilta vahingoilta:

• Käytä vedenpitävää, vähintään 30-suojakertoimista aurinkovoidetta. Mitä korkeampi suojakerroin, eli voiteen SPF-luku on, sen paremmin se suojaa UV-vaurioilta ja ihosyövältä.

• Levitä voide ennen ulosmenoa.

• Käytä hyvin säteiltä suojaavia vaatteita ja suojaa paljaaksi jääneet kohdat aurinkovoiteella.

• UV-säteiltä suojaavan tuotteen muodolla ei ole väliä: säteiltä suojaava puikko, voide ja suihke ovat kaikki yhtä hyviä, kunhan niitä käyttää. Kasvoille tuotetta levittäessäsi varo aineen joutumista silmiin ja suuhun.

• Alle kuuden kuukauden ikäisille lapsille ei suositella aurinkovoiteita, joten suojaa vauvan iho pukemalla hänelle hattu, pitkähihainen paita ja pitkälahkeiset housut sekä pidä hänet varjossa aina kun se on mahdollista.

Lue lisää:

Kommentoi »