Terve.fi

Näin selviät erosta

Näin selviät erosta
Ero kumppanista on ikävää ja usein sydäntä raastavaa. Ja mikä pahinta, useimmat meistä joutuvat kokemaan sen ainakin kerran elämänsä aikana. Cosmopolitan antaa naiskuvakulmaan ohjeet, kuinka selviytyä.
Julkaistu: 19.2.2012

1. Lakanat veks. Vaihda lakanat kokonaan uusiin, jotta ne eivät muistuta entisestä kumppanistasi.

2. Hikoile. The Breakup Bible -kirjan kirjoittaja Rachel A. Sussmanin mukaan zumbaa tai käy vaikka salilla päivällä ja joogaa illalla, jotta saat kehon rentoutumaan. Samalla kuntokin kohoaa!

3. Syöksy meikkipussille. Kehittele uusi tyyli, jonka avulla tunnet itsesi jälleen haluttavaksi.

4. Panikoi hetki. Panikointi ja asian pakollinen vatvominen kuuluu ihmisluonteeseen. Sussman kehottaakin murehtimaan ja liioittelemaan – mutta vain hetkeksi. Järjestä itsellesi päivittäin 15 minuutin paussi, jonka aikana mietit eroa.

5. 30 päivän vieroitushoito. Jos mahdollista (jos teillä ei esimerkiksi ole yhteisiä lapsia tai lemmikkejä), vältä kaikkea kontaktia eksääsi kuukauden ajan. – Se auttaa pääsemään hänestä yli nopeammin, selventää Sussman.

6. Siivoa hänet sosiaalisista palveluistasi. Poista eksä Facebook-kavereistasi ja laita hänet jäähylle myös mahdollisissa muissa palveluissa.

7. Tee kavereillesi selväksi, mitä tarvitset. Ellet halua kirota miehiä alimpaan helvettiin seuraavan kahden vuoden ajan viinilasi kourassa, kannattaa kertoa kavereille, että tarvitset tukea. Ystävät auttavat.

8. Kasvata itseluottamustasi. Tee jotain, mitä et ole ennen uskaltanut – hyppää bengihyppi, opettele vuorikiipeilemään tai vaikkapa kuvauta itsesi studiossa.

9. Hanki lemmikki. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lemmikki parantaa henkisesti.  Mitä sosiaalisempi lemmikki, sitä enemmän sinulla on muuta ajateltavaa kuin eksäsi.

10. Lähde matkalle. Lähde kauas pois mahdollisimman pitkäksi aikaa. Saat uutta perspektiiviä elämään. Älä kuitenkaan lähde heti eron jälkeen. – Sinun kannattaa rauhassa tuntea olosi poljetuksi, jotta voit nauttia myöhemmin matkastasi täysin siemauksin, Sussman muistuttaa.

Lähde: Cosmopolitan

Lue lisää:

Kommentoi »