Terve.fi

Näillä ruoilla parannat seksielämääsi

Näillä ruoilla parannat seksielämääsi
Seksuaalista halua kiihdyttäviä ruokalajeja löytyy lähes jokaisen naisten lehden sivuilta, mutta suurin osa niistä on täyttä puppua. Ruokailu ja seksi ovat kuitenkin vaikuttavat aivojen hyvänolonkeskukseen samalla tavoin, ja on olemassa tiettyjä ruokalajeja, jotka nostavat energiatasojasi, vauhdittavat kiihottumista ja vahvistavat orgasmejasi. Women’s Health Magazine listasi ruokia, jotka saattavat lisätä nautintoa makuuhuoneessa.
Julkaistu: 28.9.2011

.

Tumma suklaa

Suklaan runsas ja tahmainen koostumus saattaa olla hyvinkin sensuellia, mutta suklaassa on myös muitankin seksikkäitä puolia. Journal of American Dietetic Association – lehdessä julkaistun tiedon mukaan tumman suklaan fenyylietyyliamiini vapauttaa aivoissa endorfiineja ja lisää ihmisten välistä vetovoimaa. Tutkimusten mukaan naisilla, jotka syövät vähintään yhden palan tummaa suklaata päivittäin, on suuremmat halut ja he ovat myös seksuaalisesti kyvykkäämpiä, kuin naiset, jotka eivät syö suklaata.

Mausteista ruokaa

Chilin vaikuttava aine, kapsaisiini, aiheuttaa kiihottumiseen verrattavia merkkejä elimistössä. Hikoilu, kihelmöinti, sydämen tykytys ja punastuminen saattavat johtua pelkästään ruoasta, mutta ihminen saattaa alitajuisesti yhdistää elimistön reaktiot seuralaiseensa. Tulisen ruoan tarjoaminen treffeillä saattaa siis nopeuttaa tietä makuuhuoneeseen.

Ota banaani

Banaanin syöminen ennen treffejä saattaa rauhoittaa mieltäsi, sillä se vapauttaa serotoniinia elimistössä. Serotoniini on yleinen masennuslääkkeissäkin käytettävä aivojen välittäjä aine. Banaanissa on myös paljon kaliumia, joka lisää lihasvoimaa, joka on erittäin tärkeää orgasmin kannalta. Banaanin syöminen ennen treffejä voi siis rauhoittaa sinua ja lopulta myös vahvistaa orgasmiasi, kertoo the Great Lover Playbook:in kirjoittaja Lou Paget.

Tilaa sushia

Sushikaloissa kuten lohessa ja makrillissa on paljon omega-3-rasvoja, jotka pitävät seksihormonien tuotannon tasapainossa ja koholla. Tonnikalassa taas on paljon seleeniä, joka lisää miehen sperman tuotantoa. Sushin kanssa usein tarjottu inkivääri on luonnollinen verenohentajana, joka parantaa verenkiertoa, mikä on erittäin tärekää seksin aikana.

Happy hour

Punaviini saa usein ihmisen tuntemaan olonsa rentoutuneeksi ja ehkä myös hieman kiihottuneeksi. Mutta se myös lisää estrogeenitasoja ja sisältää verenkiertoa edistävää  resveratrolia. Erään tutkimuksen mukaan miehet myös pitävät enemmän suudelmista, jos ne maistuvat hieman alkoholille. Kannattaa kuitenkin pitäytyä vaan yhdessä alkoholiannoksessa – humala ei ole mitenkään viehättävää.

Seksikäs aamiainen

Vaikka kaurapuuro ei kuulostakaan kovin seksikkäältä ruoalta, saattaa aamianen silti vilkastaa seksielämää. Kaurapuuron jyvät lisäävät testosteronin tuotantoa ja lasillinen appelsiinimehua lisää C-vitamiinin määrää elimistössä. Tutkimusten mukaan C-vitamiinin korkea määrä kohottaa ihmisen mielialaa ja saa heidät harrastamaan enemmän seksiä.

Cappucinon äärellä

Southwestern University:n tutkimuksen mukaan kahvia juovilla ihmisillä on korkeampi libido ja he harrastavat enemmän seksiä, kuin ne, jotka eivät juo kahvia. Sokerin lisääminen kahviin voi auttaa entisestään, sillä sokeri lisää serotoniinin tuotantoa, mikä taas lisää euforian tunnetta.

Popsi parsaa

Parsassa on paljon foolihappoa, joka lisää veren histamiinitasoja, mikä taas auttaa sinua saavuttamaan orgasmeja. Parsan tiedetään myös sisältävän protodiosiinia, joka lisää kiihottumisen tunnetta ja saattaa jopa ehkäistä miesten erektiohäiriöitä.

Yhteinen pizza

Pitsassa on paljon seksikkäitä ainesosia, vaikkei se ehkä olekaan kaikkein terveellisin ruoka. Juustossa on paljon magnesiumia, jota lihaksesi tarvitsevat kouristellessaan orgasmin aikana. Herkkusienet sisältävät A-vitamiinia, joka säätelee progesteronin tuotantoa, mikä taas saa elimistösi kiihottumaan. Juuston tuoksu saattaa myös lisätä verenkiertoa alapäässäsi jopa viidellä prosentilla, kertovat tutkimukset.

Ajankohtaiset terveys- ja hyvinvointiuutiset suoraan sähköpostiisi nyt kerran viikossa!

Kommentoi »