Kauneus & Terveys

Mistä vartalon ihon hilseileminen johtuu?

Iho uusiutuu niin, että vahva ihosolukko rapisee pois uuden tieltä. Uusiutuminen hidastuu iän myötä ja myös auringonvalon puuttuessa, jolloin kuollutta solukkoa kertyy pintaan liiaksi.
Kuvat Thinkstock

Vartalon iho kuivuu kasvojakin herkemmin, koska vartalolla on vähemmän talirauhasia. Keinokuituvaatteet kuivattavat monien ihoa. Hankala hilseily on usein rasvaisen ihotyypin ongelma, koska rasvainen iho uusiutuu muita vilkkaammin.

Hilseily voi johtua myös voimallisesta pesuharjan käytöstä. Jatkuva hankaaminen ja saippuaa sisältävien pesuaineiden käyttö rikkoo ihoa suojaavan ja kosteuden haihtumista estävän happokalvon.

Mikä avuksi? 

Kuorinta kerran kahdessa viikossa nopeuttaa kuolleen ihosolukon irtoamista. Vältä saippuaa sisältäviä pesuaineita ja pitkiä, kuumia suihkuja, jotka liuottavat rasvaa ihon pinnalta.

Kuivaa itsesi heti suihkun jälkeen, sillä ihon pinnalla oleva vesi ”imee” sisäistä kosteutta puoleensa. Käytä täyteläistä, kosteutta sitovaa vartalovoidetta heti pyyhekuivauksen jälkeen. Kuivan ihon ongelmista kärsivän kannattaa muistaa, että iho saa kosteutta myös sisältäpäin. Joten muista juoda riittävästi vettä.

Julkaistu: 25.6.2015
Kommentoi »