Kauneus & Terveys

Miksi suuseksiä harrastetaan?

Miksi suuseksiä harrastetaan?

Mikä on suuseksin tarkoitus? Miksi se on kehittynyt, vaikka suvunjatkamisen kannalta se ei ole olennaista? Vai onko sittenkin?
Teksti K&T-toimitus
Kuvat Thinkstock
Mainos

Evolutionary Psychology -tiedelehdessä julkaistu tutkimus antaa uutta tietoa syistä suuseksin takana. Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa haastateltiin yli 240 aikuista miestä suuseksin syistä ja taustoista. Tutkijat päätyvät esittämään, että miehet harrastavat suuseksiä minimoidakseen riskin uskottomuudesta.

Tutkimuksessa ei käsitelty sitä, miksi naiset antavat miehille suuseksiä.

Lue myös: Miksi oraaliseksi kasvattaa suosiotaan?

Hypoteesille vahvistus

Tutkijat esittivät, että miehet minimoivat uskottomuuden riskiä pyrkien suuseksin avulla lisäämään naisten tyytyväisyyttä seksiin ja parisuhteeseen.

Toinen mahdollisena syynä he pitivät sitä, että tutkimusten mukaan enemmän spermaa säilyy naisen sisällä, jossa hän saa orgasmin pian kumppanin siemensyöksyn jälkeen. Tässä mielessä suuseksi tutkijoiden voisi palvella evoluutiota.

Tähän teoria ei kuitenkaan saanut tutkimuksen valossa vahvistusta. Tyytyväisyyden varmistaminen ja uskottomuuden minimoiminen sitä vastoin sai.

Lue myös: Suuseksi on suosittua – entä nautinnon riskit?

Suuseksi kasvattaa suosiotaan

Tutkimuksen mukaan ne miehet, jotka uskovat olevansa kilpailutilanteessa naisesta, antavat naiselle suuseksiä kaikista todennäköisimmin.

Suuseksi on viime vuosina kasvattanut suosiotaan niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa, erityisesti nuorten keskuudessa. Noin puolet suomalaisista miehistä ja naisista antaa oraaliseksiä kumppanilleen ainakin silloin tällöin.

Myös Suomessa nuorten keskuudessa suuseksin antaminen on yleisempää kuin vanhemmissa ikäluokissa. Noin kaksi kolmasosaa kertoo kumppaninsa antavan hänelle suuseksiä silloin tällöin ja useimmiten sitä on saanut naisista kolmasosa ja miehistä neljäsosa.

Lue myös:

Määritteleekö seksin määrä suhteen onnellisuuden?

Parisuhteen yleisimmät seksiongelmat

Tämä jokaisen naisen tulisi tietää seksistä

Julkaistu: 11.8.2013