Terve.fi

Mies nukahtaa heti seksin jälkeen - onko hän rakastunut?

Mies nukahtaa heti seksin jälkeen - onko hän rakastunut?
Monet naiset sättivät miehiään, jotka sammahtavat illan yhteisen kivan jälkeen kuin saunalyhdyt. “Miksi et halua ”Pussailu ja seksi – näin nämä kivat touhut laihduttavat! – Kimallus.fi" href=“http://www.
Julkaistu: 6.3.2012

kimallus.fi/?page=1817518&id=1676789”>olla lähekkäin ja pussailla seksin jälkeen?" Jos kumppani nukahtaa heti aktin jälkeen, se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö seksi olisi ollut tyydyttävää  – päinvastoin. Daily Mail kertoo, mistä nopea nukahtaminen kertoo.

Nopean nukahtamisen tarina on äärimmäisen yksinkertainen: nukahtaja on syvästi rakastunut. Amerikkalaisten evoluutiopsykologien mukaan mitä nopeammin ihminen nukahtaa seksin jälkeen, sitä enemmän hän haluaa sitoutua.

Tutkimukseen osallistui 456 henkilöä, jotka vastasivat anonyymisti netissä esitettyyn kyselyyn.  Lisäksi tutkijat huomasivat, että myytti miehen nukahtamisesta ensimmäisenä voidaan unohtaa, sillä naiset sammahtivat ensin yhtä usein kuin miehetkin. Lisäksi naiset nukahtivat keskimäärin miestä ennemmin, jos pari ei ollut harrastanut seksiä.

On toki myös muita syitä, jotka voivat olla vastuussa nopeasta nukahtamisesta. Niitä ovat Huoltamo.comin mukaan nämä.

Syy 1: Väsymys. On luonnollista, että illalla pitkän työpäivän jälkeen väsyttää. Lisäksi seksi lisää väsymystä kaikissa muodoissaan – sen ei tarvitse edes olla urheilusuorituksenomainen sessio, sillä lopputulos on aina sama. Ei siis ihme, että miehet sammahtavat nopeasti.

Syy 2: Orgasmi. Kun mies saa orgasmin, vapautuu hormoneja, jotka tehostavat väsymystä ja rentoutumista.

Syy 3: Usein seksin aikana hengityksestä tulee normaalia epäsäännöllisempää tai katkonaisempaa, mikä saattaa aiheuttaa lievän happivajauksen aivoissa. Se aiheuttaa väsymystä, huimausta ja lepäämisen tarvetta. Onneksi palautuminen ei kestä kauaa.

Seksin jälkeiseen pikaiseen nukahtamiseen tulisikin suhtautua oikein. Nopea väsähtäminen ei siis tarkoita, että mies ei pitäisi naisestaan tai että seksi ei olisi ollut mahtavaa. Nopea nukahtaminen kertoo usein vain siitä, että kumppani on a) rakastunut ja b) tyydyttynyt.

Lue lisää:

Kommentoi »