Terve.fi

Miehet ujoja puhumaan seksistä lääkärille

Miehet ujoja puhumaan seksistä lääkärille
Englantilaisasiantuntijoiden mukaan ilmiö johtuu siitä, että naiset ovat raskauden ja synnytyksen kokeneina miehiä avoimempia puhumaan seksi- ja terveysasioista. Miehet harvemmin keskustelevat keskenäänkään henkilökohtaisesta hygieniastaan, seksiongelmistaan ja terveydestään.
Julkaistu: 28.6.2006

Kyselyyn osallistuneista 3 500 miehestä Euroopan eri maissa 46 prosenttia kertoi, että kaikkein vaikeinta on puhua seksiongelmista. Neljännes koki vaikeaksi puhua virtsavaivoista ja kaljuuntumisongelmasta, ja lähes saman verran miehiä oli sitä mieltä, että ikävästi tuoksahtelevat hikijalat ovat kaikkien kiusallisin asia puhua lääkärille.

Miehissä on eroa

Brittimiehille seksiasiat olivat vielä vaikeampia kuin muille eurooppalaisille. Hollantilaisia seksi ujostutti kaikkein vähiten, mutta yllättäen hollantilaismiehistä hankalin aihe keskustella oli stressi.

Vanhempia miehiä huolestutti terveysasioista eniten sydän- ja keuhkosairaudet sekä syöpä, kun taas nuorempia askarruttivat potenssiasiat, ura ja ihmissuhteet. Espanjalaiset ja italialaiset miehet olivat enemmän huolestuneita impotenssista ja seksuaalisesta suorituskyvystä kuin eturauhasestaan tai kaljuuntumisesta.

Tutkimuksen mukaan seksiasioista keskusteleminen helpottaa iän myötä. Vanhimmat miehet tiesivät kuitenkin yllättävän vähän yleisestä eturauhasen liikakasvusta tai siitä, että eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä.

Tutkijat olivatkin sitä mieltä, että jos miehet keskustelisivat terveysongelmistaan pubissa kaljan ääressä yhtä reippaasti kuin autourheilusta ja jalkapallosta, asioista olisi paljon helpompi puhua myös lääkärille.

Kommentoi »