Kauneus ja Terveys

Meikkimuija-bloggaaja Jonna Ojala suosii edullista kosmetiikkaa: ”On turhaa maksaa tuotteesta viisikymppiä, jos yhtä hyvän saa vitosella”

Meikkimuija-bloggaaja Jonna Ojala suosii edullista kosmetiikkaa: ”On turhaa maksaa tuotteesta viisikymppiä, jos yhtä hyvän saa vitosella”
Jonnalle meikkaaminen on terapiaa ja tapa ilmaista itseään. Poimi häneltä parhaat vinkit upeaan meikkiin.
Julkaistu: 25.8.2021

Jonna Ojala, 35, kosmetiikkabloggaaja ja opiskelija, Ulvila. Pitää Meikkimuija-blogia ja -Instagram-tiliä sekä Huulilla-podcastia.

Meikkaaminen on minulle tapa ilmaista itseäni. Olen aina tykännyt piirtämisestä ja maalaamisesta, ja kävin jo lapsena salaa äidin meikkipussilla, kun olin flunssassa tai yksin kotona. Jossain kohtaa tajusin, että kasvot ovat kuin maalauspohja, johon voi kokeilla kaikenlaista.

Kun eri piirteitä korostaa tai häivyttää, syntyy illuusio, että kasvot muuttuvat. Tykkään tehdä värikkäitä smokey eye -meikkejä, joissa yhdistelen luomilla tummaa ja vaaleaa, kiiltävää ja mattaa. Meikistä tulee kolmiulotteinen ja mielenkiintoinen. Se on valojen ja varjojen leikkiä.

Kaikenlainen kiiltävä miellyttää minua vuosi vuodelta enemmän. Se näkyy myös meikissäni.

”Kaikenlainen kiiltävä miellyttää minua vuosi vuodelta enemmän. Se näkyy myös meikissäni.”

Rakastan puskamaisia kulmakarvoja. Käyn 5–6 viikon välein kulmien laminoinnissa. Ripsien­pidennyksiä en ole koskaan laittanut. Meikkaan paljon, ja pidennysten hellävarainen pesu ja harjaus on työlästä.

Käyn kosmetologilla aika harvoin, mutta hoidan ihoani tunnollisesti. Minulla on psoriasis, joka oireilee vain vartalolla. Kasvojeni iho on kuiva.

Suosin edullista kosmetiikkaa. On turhaa maksaa tuotteesta viisikymppiä, jos yhtä hyvän saa vitosella.

Etenkin edullisista luomiväreistä, huulipunista ja poski­punista löytyy helmiä, jotka pesevät kalliimmat mennen tullen. Esimerkiksi L.A. Girlin edullisessa, reilun parinkympin luomi­väripaletissa metallisävyt ovat uskomattoman metallisia ja värit levittyvät hyvin.

Laatu tosin vaihtelee lähes kaikissa sarjoissa. Brändillä voi olla loistava muutaman euron ripsari – ja paljon huonoja tuotteita. Sama koskee toki kalliita sarjoja.

Some on minulle suuri inspiraation lähde. Yksi suosikeistani Instagramissa on @katiejanehughes. Hänen tyylinsä on minimalistinen mutta herkullinen.

Katiellä on hauska tapa käyttää tuotteita eri tarkoituksiin, kuin mihin ne on alun perin suunniteltu. Huuli­puna menee poskipunasta ja luomiväri nestemäisestä eyelinerista, kun sen levittää kostealla siveltimellä.

Jonna tykkää värikkäästä meikistä. "Kun eri piirteitä korostaa tai häivyttää, syntyy illuusio, että kasvot muuttuvat."

Moni luulee, että meikkiä pitää olla paljon, jotta se pysyy. Asia on kuitenkin päinvastoin. Juhliinkin kannattaa tehdä mahdollisimman ohut meikkipohja. Paksu meikki pakkautuu juonteisiin ja näyttää epätasaiselta.

Moni käyttää myös puuteria liikaa. Sen ainoa tarkoitus on meikkipohjan kiinnittäminen. Liika puuterointi korostaa ihon tekstuuria ja kuivuutta.

Meikatessa en voi ajatella mitään muuta kuin sitä, mitä olen tekemässä. Siksi se on minulle terapiaa.

Vierastan ajatusta, että joihinkin paikkoihin täytyy tai ei saa meikata. Käyn usein asioilla ilman meikkiä, mutta saatan laittaa huulipunaa, kun lähden kalaan tai sieneen. Jos tekee mieli meikata, niin meikkaan!

Saan paljon ideoita luonnosta. Bongailen ympäriltäni kiinnostavia väriyhdistelmiä ja mietin että vitsit, nuo sävyt olisivat todella mageet meikissä.

Alkukesästä istuskelin omenapuun alla. Yläpuolellani oli kirkkaansininen taivas, valkoisia omenapuun kukkia ja pilvenhattaroita. Aloin heti pohtia, millainen meikki sävyistä syntyisi.

Siitä voisi tulla utuinen sinivalkoinen silmämeikki, johon voisi laittaa kukkien terälehtien muotoja.

Meikissä vain taivas on rajana.”

Jonnan suosikkituotteet

1. Huippuedullinen ripsari. Catrice Cosmeticsin vedenkestävä Glam & Doll False Lashes Waterproof -ripsari pidentää, tuuheutta ja pitää taivutuksen. Ja maksaa vain 4,90 e. 2. Inspiroivat sävyt. L.A. Girl PRO Artistry Eyeshadow Palette -luomiväri­paletissa on rutkasti pigmenttiä ja hyvät sävyt. 22,90 e. 3. Sipaisu valoa. Hourglass Ambient Lighting Powder korostaa kasvojen korkeita kohtia tai tuo hehkua koko kasvoille. Sävy Luminous Light. 52 e.
Kommentoi »