Kauneus & Terveys

Maukas lohi-sushiburrito


Kääri lohi leväarkkiin rullalle tai tuutiksi. Trendikäs lohi-sushiburrito valmistuu 20 minuutissa.
Kuvat Pia Inberg

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kastike:

1 rkl sitruunan mehua

2 rkl wasabitahnaa

1 dl majoneesia

Täytteet:

400 g kirjolohta

1 tl suolaa

4 merileväarkkia

1 avokado lohkottuna

1 dl suikaloitua punakaalta

Lisäksi:

4 tl säilöttyä inkivääriä

4 rkl tamari- tai soijakastiketta

1. Tee sushiriisi ohjeen mukaan.

2. Valmista kastike. Lisää sitruunan mehuun wasabi ja sekoita tahnaksi. Sekoita se majoneesiin. Mausta suolalla. Laita kylmään.

3. Pese lohi, kuivaa ja nypi ruodot. Leikkaa pitkiksi ­suikaleiksi. Mausta suolalla. Halstraa kui­valla kuumalla pannulla. Kala saa jäädä pinkiksi keskeltä.

4. Levitä riisiä merileväarkkien keskelle. Lisää lohta, avokadoa, punakaalia ja majoneesia.

5. Taita alareuna ja kääri rullalle.

6. Tarjoile säilötyn inkiväärin ja kastikkeen kanssa.

Sushiriisi

4 annosta

valmistusaika 1 t

4 dl sushiriisiä

4 ½ dl vettä

Kastike:

7 rkl riisiviinietikkaa

4 rkl sokeria

½ rkl suolaa

1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä. Pane kattilaan ja lisää vesi. Anna seistä 15 min. Pidä kansi päällä.

2. Kuumenna suurimmalla ­teholla, kunnes vesi alkaa kiehua. Käännä pienimmälle ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

3. Sulje levy ja anna hautua vielä 10 minuuttia.

4. Siirrä laakeaan kulhoon.

5. Tee liemi. Kiehauta aineet kattilassa. Anna jäähtyä.

6. Kaada liemi sahaavin liikkein riisin päälle. Jäähdytä nopeasti esimerkiksi viuhkan avulla.

Julkaistu: 21.2.2017