Terve.fi

Matalan GI:n ruuasta ehkä etua silmänpohjan ikärappeuman ehkäisyssä

Matalan GI:n ruuasta ehkä etua silmänpohjan ikärappeuman ehkäisyssä
Verensokeria nopeasti nostavat hiilihydraatit saattavat lisätä [elink=http://www.poliklinikka.fi/?page=9779819]silmänpohjan ikärappeuman[/elink] riskiä, tuore tutkimus osoittaa.
Julkaistu: 6.8.2007

Korkean glykeemisen indeksin ruokavalio näytti säännöllisesti nautittuina lisäävän silmänpohjan ikärappeuman riskiä huomattavasti verrattuna verensokeria hitaasti nostavia hiilihydraatteja sisältävään ruokavalioon. Karkeasti jaettuna muun muassa runsaasti kuitua sisältävissä elintarvikkeissa on matala GI, korkea GI taas esimerkiksi runsaasti sokeria sisältävissä tuotteissa.

Silmäpohjan ikärappeuma on yleinen vanhusten sokeutumisen aiheuttaja, jolla näyttää olevan samoja riskitekijöitä kuin diabetekseen liittyvillä sairauksilla.

Tutkimukseen osallistui 4 099 iältään 55 – 80-vuotiasta henkilöä, joilla ei ollut diabetestä. Tutkimus on julkaistu the American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Kommentoi »