Voi hyvin

Maria Kuusiluoma on saanut lohtua suruunsa siitä, että rakkaus tekee ihmisen näkyväksi

Maria Kuusiluoma on saanut lohtua suruunsa siitä, että rakkaus tekee ihmisen näkyväksi
Näyttelijä Maria Kuusiluoma rakastaa kovaa fyysistä treeniä. Lohtua hänelle on tuonut surukirja sekä ajatus siitä, että rakkaus tekee meidät näkyväksi.
Julkaistu 19.12.2022

Mantra

Henning Mankellin kirjassa Italialaiset kengät on lainaus Sigfrid Siwertziltä: ”Rakkaus on pehmeä käsi, joka hiljaa siirtää kohtalon syrjään”. Se on vaikuttanut kauneudellaan, ja ajattelen, että ainoastaan rakkaus tekee meidät näkyväksi. Arjessa pyrin olemaan murehtimatta sellaista, johon en voi vaikuttaa.

Kirja

Kun isäni nukkui pois 54-vuotiaana, kollegani Jukka-Pekka Palo lahjoitti minulle Fredrik Wislöffin teoksen Sinulle, joka olet menettänyt läheisesi. Jouduin palaamaan kirjaan vielä kahdesti seuraavien kolmen vuoden kuluessa, kun äitini ja ainoa tuntemani isovanhempi menehtyivät. Sain kirjasta voimaa ja lohtua, joka auttoi surutyössä. Minua liikutti myös ystäväni ymmärrys minua kohtaan surussani.

Gurut

Tärkeimmiksi nostaisin juoksu- ja triathlon-harrastuksessa Tero Knuutilan Fuell Finlandista ja nyt salitreenissä Pauli Pöyhiän Poseidon Gymistä. Huikean oman lajin tietämyksen lisäksi molemmat näkevät psyykkisen valmennuksen osana tulosten saavuttamista, mitä arvostan. Näistä elementeistä syntyy tietysti täydellinen luottamus.

Treeni

Fyysisesti aktiivinen elämäntapa on osa minua. Rakastin triathlonia, joka tarjosi mielettömiä haasteita ja iloa. Ajanpuutteen takia siirryin kuntosaliharjoitteluun. Tässä iässä keskivartalolihasten vahvistaminen ja lihasmassan ylläpito ovat tärkeitä. Huomasin myös, että joku on laskenut hanurin alahyllylle, ja yritän nyt kiskoa sen takaisin ylös.

Ravinto

Ruokailutottumukseni ovat olleet epäurheilulliset: olen syönyt epäsäännöllisesti ja hyvin vähän. Minun on pitänyt olla tarkka, että saan kaikkea tarpeeksi. Salitreenin myötä painoni on noussut viisi kiloa. Treenaaminen sujuu smoothieilla, joiden sekaan voi laittaa lisäravinteet.

Maria Kuusiluoma

52-vuotias näyttelijä asuu Helsingissä lastensa Lunan, 11, ja Lucan, 13, kanssa. Hän näyttelee vakituisesti Kansallisteatterissa ja esiintyi viimeksi syyskuussa ensi-iltansa saaneessa Tritonus-näytelmässä.

Kommentoi »