Terveys

Lukijat paljastavat parhaat vinkkinsä talvi-ihon hoitoon

Talvipakkasten paukkuminen tuntuu ja näkyy usein myös iholla. Kysyimme lukijoiden parhaimpia vinkkejä talvi-ihon hoitamiseen. Saimme yli tuhat vastausta, paljon kiitoksia. Tässä muutama poiminta vinkkien parhaimmistosta.

Teksti K&T-toimitus
Kuvat Thinkstock
27.1.2016

"Olen ryhtynyt käyttämään seerumeita ja lisään kosteutta iholle purkista aina sitä mukaa, kun tarpeelliselle tuntuu. Esimerikiksi ohimoille, otsalle ja nenän vieruksille."

"Yritän muistaa riittävän veden juonnin ja otan oliiviöljyä ruokalusikallisen päivässä."

"Vätän pitkiä kuumia suihkuja, ettei iho kuivu. Paljon rasvaa aina suihkun jälkeen ja paksumpia voiteita niin kasvolle käsille kuin vartalolle."

"Käytän talvella kasvoillani hamppukosteusvoidetta, johon lisään iltaisin tipan arganöljyä yön ajaksi vaikuttamaan. Olen huomannut, että koko kehon iho vaatii talvella enemmän kosteutusta, ja saunan jälkeen levitän usein kookosöljyä kauttaaltaan keholle. Kädet kuorin sokerin ja oliiviöljyn seoksella, mistä ne jäävät pehmeiksi."

Lue myös: Hoida hellästi talvi-ihoa

"Talvella ihoni meinaa kuivua kovasti. Hoidan sitä rasvaamalla päivittäin, sekä syömällä sekä omega3- että jättihelokkikapseleita läpi talven. Talvisin kuivuvalle hiuspohjalle olen löytänyt ratkaisuksi tervapohjaiset shampoot."

"Rasvaan ihoni aina suihkusta tullessani. Kuivia käsiäni hoidan valemalla oliiviöljyä käsiini ja nukkumalla puuvillahanskat kädessä."

"Mielestäni ihonhoidossa tärkeintä on se mitä syö. Talvella luonnollisesti maistuu rasvaisempi ruoka, joka on myös iholle hyväksi. Tärkeimmät ravinto"lisät" iholle mielestäni ovat kalaöljy ja kollageeni. Ulkoisesti talvella rasvaan ihoani enemmän, erityisesti huuleni ja jalkani ovat kuivat. Kookosöljy on lempirasvani ihonhoitoon. Huulille olen käyttänyt itse tekemääni rasvaa, jossa on muun muassa mehiläisvahaa, sheaa, kaakaovoita ja manteliöljyä. Se on tarpeeksi kosteuttavaa ja vahamaista rohtuneille kohdille."

Lue myös: Kauniin ihon salaisuus: 5 tärkeintä vitamiinia

"Hävettää tunnustaa mutta en hoida  ihoani mitenkään. Tiedän kyllä, että pitäisi hoitaa!"

"Hoidan ihoani talvisin höyryn sekä kasvonaamioiden avulla. Etenkin jalkojeni kuivuvalle iholle teen kaurahunajasuklaa-hoitoja sekä pitkiä jalkakylpyjä, joissa on merisuolaa sekä sokeria. Käsissäni pidän usein hansikkaita ulkona, sekä rasvaan niitä glyseriinipitoisella voiteella. Koitan karistaa stressin harteiltani, sillä se saa ihoni oireilemaan."

"Säännöllisesti kuorimalla sekä kosteusvoiteilla läträten. Käytän myös kevyesti päivettäviä tuotteita, jotta en näyttäisi lakanalta."

"Käytän kosteuttavia voiteita ja myös uv-suojakertoimellisia, jotta kirkas kevätaurinko ei vaurioita ihoa. Runsas ulkoilu tekee myös hyvää niin mielelle kuin iholle."

"Aamuin illoin puhdistamalla kasvovedellä, kerran viikkoon käytän kasvonaamiota. Kädet ja jalat rasvaan aina illalla ennen nukkumaanmenoa. Juon paljon vettä, nukun hyvin ja liikun paljon – siinä talvi-ihoni resepti!"

Lue myös:

6 parasta vinkkiä talvi-ihon hoitoon

Ihonhoito talvella

Unohda tekosyyt – pidä huolta ihostasi!

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi