Voi hyvin

Lue uusi blogi! Johanna Koivu: Hyvän olon sävelet

Lue uusi blogi! Johanna Koivu: Hyvän olon sävelet
Elonkerjuu-yhtyeen viulusti Johanna Koivu kertoo, millä konsteilla keikkaelämää jaksaa.
20.11.2015

JAKSAMISEN AVAIMET: TIEN PÄÄLLÄ, osa 1.

Muusikon kulkurielämä on parhaimmillaan hauskaa ja elämyksellistä hetkessä elämistä, mutta samalla se on myös rauhatonta ja kuluttavaa. Matkalaukkuun on pakattu koko maallinen omaisuus, ja sen kanssa kuljetaan hotellin, takahuoneen ja keikkabussin väliä. Joka yö nukutaan eri paikassa, ja krooninen univelka on tuttu matkakumppani monelle artistille.

Reissussa pääsee tutustumaan sellaisiin paikkoihin, joihin ei ehkä koskaan muuten tulisi mentyä. Tässä kuva aittamajoituksesta Kuortaneelta. Lähtöaamuna minua tuli tervehtimään tilan asukas.

Lavallaoloa voisi hyvin verrata urheilusuoritukseen. Mietipä, millaista olisi mennä 90 minuutin pituiselle lenkille keskellä yötä, juuri silloin kun eniten nukuttaisi. Kuinka pidät itsesi hereillä siihen asti ja keräät energiasi päivän tärkeimpään koitokseen, kun olet ensin matkustanut useita tunteja ja sen jälkeen odotellut bäkkärillä koko päivän. Ja kun keikka on ohi, kuinka rauhoitat ylikierroksilla käyvän kehosi syvään ja ravitsevaan uneen.

Jos jaksan, niin rullailen piikkipallolla ja kovalla pikkupallolla olkavarsia, pohkeita ja takareisiä keikan jälkeen hotellilla ennen nukkumaanmenoa. Kyljet kaipaavat myös usein venyttelyä. Aina vaan ei jaksa olla niin reipas, että suihkussa käynnin ja meikinpoisto-operaation jälkeen tekisi vielä kaiken tämän!

Koen, että uneni laatu on parantunut ja nukahtaminen helpottunut sen jälkeen, kun aloin käyttää ashwagandha-nimistä yrttiä iltaisin. Superfoodeissa olen hyvin tarkka sen suhteen, että tuote olisi mahdollisimman puhdas torjunta-ainejäämistä ja raskasmetalleista. Yöksi otan myöskin vahvaa maitohappobakteeria pitämään suoliston kunnosta huolta. Suolistossahan sanotaan olevan toiset aivomme. Ehkä tästä kiehtovasta aiheesta lisää joku toinen kerta!

Omilla valinnoilla voi vaikuttaa yllättävän paljon siihen, kuinka epäsäännöllinen elämä vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Terveet ja kurinalaiset elämäntavat ovat minulle jaksamisen kannalta hyvin tärkeitä. Ja yhtä lailla merkityksellistä on se, miten viettää vapaapäivät ja millaisia arjen valintoja tekee kiertueen ulkopuolella.

Kommentoi »