Louis Vuitton -fanit: Tämän näyttelyn haluat nähdä!

Louis Vuitton -fanit: Tämän näyttelyn haluat nähdä!
Pariisin Grand Palais’ssa avautui juuri laaja Louis Vuitton -näyttely, jonka jokainen muodinhistoriasta kiinnostunut haluaa nähdä!
4.12.2015

Volez, Voguez, Voyagez” -näyttely kurkistaa Louis Vuittonin historiaan aina vuodesta 1854 tähän päivään. Sen on kuratoinut Olivier Saillard, joka on valinnut näyttelyyn kiinnostavan joukon aarteita luksusmuotitalon historiasta.

On mittatilauksena tehtyjä matkalaukkuja kosmetiikkatuotteille, kirjoille, kengille ja jopa soittimille.

Tärkeiden asiakkaiden vaateisiin vastattiin valmistamalla matka-arkku tai -laukku mittatilauksena rakkaudella, ammattitaidolla ja ranskalaisella eleganssilla.

Tässä matkalaukku-kirjastossa tärkeät kirjat pysyivät järjestyksessä.

Louis Vuitton -näyttelyn esillepanon on suunnitellut näyttelyn taiteellinen johtaja Robert Carsen.

Näyttely koostuu yhdeksästä huoneesta, joiden kautta katsojalle muodostuu käsitys luksusmuotitalon alkutaipaleesta, Louis Vuittonin, matka-arkkujen tekijänä aloittaneen esi-isän perustaman yrityksen kasvusta kohti luksusmuotitaloa.

Eri huoneissa on esillä kattava kokoelma arkkuja ja dokumentteja – jopa alkuperäinen rekisterikirja, johon on kirjattu ylös asiakkaiden matka-arkkujen avainnumerosarjat.

Lisäksi nähtävillä on kattava kokoelma valokuvia ja tuotesuunnittelun pohjapiirustuksia tarkkoine yksityiskohtineen.

Näin ennen vanhaan purnukat pysyivät ehjänä ja järjestyksessä aina määränpäähän asti.

Näyttely ei yksistään kiinnosta vain naisväkeä, vaan sinne voi yhtä hyvin raahata mukaan poikaystävän tai aviopuolison, sillä tyylikkäissä ja erilaisissa matka-arkuissa riittää ihmeteltävää.

Samalla laukkujen tarina kietoutuu osaksi laajempaa yhteiskunnallista kontekstia ja historiaa. Esimerkiksi 1800-luvun puolivälissä rautatieyhteyksien laajeneminen, 1890-luvun lopussa auton käytön yleistyminen sekä kaupallisen lentoliikenteen myötä oli muotitalolla kohdattavana uudenlaiset haasteet, kun oli pohdittava matka-arkkujen ja –laukkujen kokoa uudelleen ja sitä, kuinka ne mahtuisivat kunkin kulkuneuvon tavaransäilytystiloihin.

Nämä laukut nähtiin Wes Anderssonin ohjaamassa elokuvassa The Darjeeling Limited (2007).

Mikäli olet poikkeamassa minilomalle Pariisiin ennen helmikuun loppua, käy itse toteamassa, kuinka huikea Louis Vuitton -näyttely on!

Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton

Grand Palais

05.12.2015–21.02.2016

Avoinna: maanantaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 10–20, ja keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10–22.

Kommentoi »